Tokom razgovora s Piersom Morganom, legendarni fudbaler Zlatan Ibrahimović otvoreno je podijelio detalje o počecima svoje veze sa suprugom Helenom Ibrahimović. Zlatan, koji se nedavno povukao iz svijeta sporta u 42. godini, priprema se proslaviti predstojeći rođendan u poznatom trening centru “Milanello” u Milanu. Njegova strast prema fudbalu počela je još kao osamogodišnjaku, a tokom svoje više od 30-godišnje karijere uspio se etablirati kao jedan od najvećih igrača u povijesti ovog sporta. Rođen u Malmeu, Švedska, Zlatan je prvi put sreo Helenu Ibrahimović na prijelazu stoljeća, dok je tek započinjao karijeru u Ajaxu.

U intervjuu s Piersom Morganom, Zlatan je iskreno ispričao priču o počecima svoje romanse s Helenom. Diplomirana ekonomistica i uspješna TV voditeljica, Helena je bila 11 godina starija od Zlatana kada su se upoznali na željezničkoj stanici u Malmeu. Zlatan, tada dvadesetogodišnjak, priznaje da u početku nije uspio ostaviti snažan dojam na nju. Ipak, odlučio je ponovno pokušati privući njenu pažnju kad ju je vidio kako vozi lijep automobil te je parkirao svoj Ferrari u nadi da će je impresionirati. No, njegovi pokušaji bili su uzaludni, budući da ga je Helena ignorirala. Iako je bio stidljiv kao mladić, Zlatan je uporno pokušavao uspostaviti kontakt. Nakon nekoliko pokušaja, uspjeli su uspostaviti zajedničko poznanstvo. Njihova veza je unatoč razlici u godinama, s njegovom nezrelošću i njenom sofisticiranošću, nastavila rasti.

Zanimljiva je anegdota o njihovoj odluci da se ne vjenčaju, iako su već dva desetljeća zajedno i imaju dva sina, Maksimilijana (17) i Vincenta (15). Zlatan je jednom prilikom zaprosio Helenu, ali je ona odbila. Kada je Piers Morgan upitao Zlatana o tome, on je priznao da je to pitanje osjetljivo te je otkrio da Helena nije željela formalizirati njihovu vezu brakom. Ona je pokazala svoju snagu i odlučnost, što Zlatan cijeni. Iako je doživio odbijanje, on je to poštovao, vjerujući da pobjeda nije uvijek presudna. Njihova veza i dalje traje, pokazujući da je zajedništvo i podrška važnija od formalnih statusa poput braka.

Preporučujemo