U tradicionalnoj kineskoj medicini koristi se više od dvije hiljade godina kao sredstvo za poboljšanje ukupnog zdravlja, protiv starenja i dugovječnosti.
Polen bora jedan je od najboljih darova prirode.
Ima širok spektar zdravstvenih svojstava i široko se nalazi u prirodi. Koristi se za zdravlje kada se konzumira u neograničenim količinama, a rezultati su vidljivi brzo.
U tradicionalnoj kineskoj medicini koristi se više od dvije hiljade godina kao sredstvo za poboljšanje cjelokupnog zdravlja, protiv starenja i dugovječnosti. Naravno, veoma je važno da polen ne bude kontaminiran već da se sakupi u što čistijim borovim šumama.
Polen bora je najatraktivniji u proleće, ali se može naći i u dobro snabdevenim prodavnicama zdrave hrane. Iznenađujuće, sadrži preko 200 bioaktivnih nutrijenata.
Ovo su neke od ključnih karakteristika borovog polena
Sadrži svih 8 osnovnih aminokiselina ili proteina, kao i razne esencijalne aminokiseline – Sadrži skoro sve vitamine B – Sadrži vitamine D2 i D3, a vitamin D3 se rijetko nalazi u biljkama – Bogat je polisaharidima – To je a Dobar detoksifikator, takođe ima sposobnost dekalcifikacije organizma, poboljšava fleksibilnost zglobova i vezivnog tkiva – Utiče na poboljšanje imunog sistema – Podržava rad žlezda endokrinog sistema i hormonsku ravnotežu – Smanjuje osjetljivost na osjetljivost na bol
Ublažava teške upale – Idealan je dodatak ishrani za prevenciju gripa i prehlade – Reguliše holesterol – Ima zaštitna svojstva od radioaktivnog zračenja – Ima moćna antioksidativna svojstva – Reguliše nivo testosterona kod žena i muškaraca – Reguliše nivo hormona i ublažava menopauzu kod žena – Povećava jači libido – Poboljšava metabolizam – Pomaže u regulaciji tjelesne težine
Kako koristiti polen bora?
Svježe sakupljen polen se može dodati u jela, mlijeko, jogurt, smoothie ili sokove. Možete ga kupiti u prodavnom obliku u prahu i konzumirati jednu kašičicu dnevno pomešanu sa medom, a preporučuje se ujutru pre doručka.
Najbolji dio je što se polen bora može koristiti neograničeno, a rezultati su vidljivi nakon mjesec dana svakodnevne upotrebe. Nema nuspojava i potpuno je bezbedan za upotrebu, osim što osobe koje su alergične na polen ne bi trebale koristiti karfiol. Dokazano je da karfiol štiti od raka i srčanih bolesti: ali samo ako je ovako pripremljen!

Preporučujemo