Današnji dan obilježava sedmu godišnjicu od ubistva Jelene Krsmanović Marjanović, pevačice iz showa “Grand”. Tragični događaj odigrao se 2. aprila 2016. na nasipu Crvenka u Borči, kada je Jelena brutalno ubijena.

Njen suprug, Zoran Marjanović, ovog leta je osuđen za ovo zločin pred Višim sudom u Beogradu na maksimalnu kaznu u Srbiji – 40 godina zatvora. Svake godine, na dan njenog ubistva, Zoran je dolazio na groblje Zbeg u Borči kako bi održao pomen i položio cveće na njen grob. Pratio ga je njegov pokojni otac, Vladimir Marjanović, dok njegova pokojna majka, Zorica, svekrva ubijene Jelene, nije izlazila na groblje. Takođe, prisustvovali su i Zoranov sin iz prvog braka, brat i snaja.

Jelena je nestala 2. aprila 2016. dok je trčala nasipom u borčanskom naselju Crvenka. Prema izjavi Zorana Marjanovića, ona je tog dana otišla s njim i ćerkicom na nasip. Nakon trčanja, trebalo je da ode prvo kući, a zatim da poseti bolesnu majku. Međutim, njen nestanak doveo je do tragičnog otkrića – njeno telo je pronađeno u kanalu nedaleko od nasipa.

Posle šest godina dugog suđenja, Zoran Marjanović je osuđen na 40 godina zatvora zbog teškog ubistva supruge Jelene. Presuda je pročitana 22. jula ove godine, a sudija je istakla da nije bio u pitanju savršen zločin. Ovom presudom stavljena je tačka na slučaj koji je godinama bio u centru pažnje javnosti.

Preporučujemo