Danas je na Novom groblju, u Aleji zaslužnih građana, obavljen ispraćaj psihijatra i seksologa Jovana Marića. Prijatelji, saradnici i članovi porodice ispratili su ga na večni počinak. U kapeli su njegove ćerke Vojna i Joana primale saučešće uz suze.Pored mnogih prisutnih, glumica Nada Blam i voditeljka Nataša Miljković došle su da odaju počast poznatom stručnjaku. Povorka ka Aleji zaslužnih građana krenula je oko 15 časova, s ćerkama pokojnog Marića koje su koračale odmah iza kovčega, dok je njegov unuk nosio krst.

Na pomenu, Joana je održala emotivan govor, zahvaljujući se ocu za sva naučena životna iskustva koja nisu oblikovala samo nju, već i sve one koji su pratili njegov rad.Podsećamo da je Jovan Marić preminuo u utorak, 14. novembra, u 82. godini. Nije skrivao svoje zdravstvene probleme, a 2020. godine bio je priključen na respirator zbog COVID-19. U periodu kada je imao nesuglasice sa trećom bivšom suprugom oko stana, prof. dr. Marić je javno izneo da boluje od raka prostate.

Marić je javno apelirao na sina, koji živi s majkom, izrazivši želju da ga vidi prije svoje smrti. “Ovo je moj treći potomak. Prošlo je sedam godina otkako sam ih zadnji put vidio, i nisam siguran kako sada izgleda. Bilo bi mi lakše vidjeti ga prije moje smrti, jer je teret ove čežnje iscrpljujući. Moje vrijeme je ograničeno,” jadao se Marić. U pismu koje je poslao na adresu gdje je saznao da sin živi s majkom, opisao je svoje osjećaje i očaj zbog vremena koje prolazi.Iako je Marić izrazio nevjericu zbog situacije u kojoj se našao, ističe da se suzdržava od posjeta zbog strepnje od mogućih konflikata.

Preporučujemo