Jelena Jakovljević, danas poznatija po prezimenu svog imućnog supruga iz Dubaija, Bin Drai, zapamćena je kao ikona ljepote koja je postavila standarde neponovljivog uspjeha, a čiji rekordi još uvijek nisu oboreni. Unatoč činjenici da je uživala u uspjehu kao model, sudbina joj je pripremila sasvim drugačiju stazu. Naime, njezin život se iz temelja promijenio kada je upoznala muškarca koji je potpuno transformirao njezin život. Bogati šeik joj je omogućio nezamisliv luksuz, ali unatoč tome, Jelena aktivno gradi vlastitu poduzetničku karijeru. Iako okružena tolikim raskošem, nikada nije zaboravila svoje korijene.

Međutim, Jelenini počeci nisu bili ni blizu glamuroznima. Rođena je u Žablju, nedaleko od Novog Sada, a postala je poznata kada je 1998. godine proglašena Mis Jugoslavije, Mis Fotogeničnosti i Mis Interneta, ulazeći tako u povijest osvajanjem triju od pet titula na jednom izboru ljepote. Iako sada živi u raskoši i ne oskudijeva ni u čemu, nikada nije zaboravila svoje korijene. – Kada se vratim u Žabalj, i dalje volim jesti iz svog malog limenog tanjira, s kojeg sam jela kao dijete. Volim rezati slaninu na komade i jesti čvarke, to je za mene nekako Srbija u koju se vraćam svaki put. Bez obzira na sve naše napretke i moj život u gradu koji je trenutno najluksuzniji i najposjećeniji, Srbija za mene znači Žabalj i Vojvodinu – rekla je Jelena.

Njezina rodna kuća okružena je zelenilom i pospremljena do najsitnijeg detalja, ali nipošto nije slična raskošnoj vili u kojoj živi u Dubaiju. S druge strane, susjedi o bivšoj misici imaju samo riječi hvale. Jelena ne krije da je njezina obitelj u jednom trenutku bila siromašna te da je u noći koja joj je promijenila život, uz nju bio samo otac.

Rujan 1998. godine pamtim kao da je bilo jučer. Na pozornici je bio samo moj otac. Moja mama i brat morali su ostati u predvorju hotela, ispred vrata dvorane. U tom trenutku imali smo samo 100 njemačkih maraka na računu, što je bilo dovoljno samo za jednu ulaznicu – otkrila je Jelena jednom prilikom.Nakon toga surađivala je s brojnim agencijama i neko vrijeme provela u Italiji. U Dubai je otišla 2001. godine kao jedan od prvih supermodela iz regije.Tamo je upoznala bogatog poslovnog čovjeka Saida Bin Drai, za kojeg se udala 2008. godine, ali je u jednom intervjuu otkrila da na početku nije obraćao pažnju na nju. – Prilikom našeg prvog susreta uopće mi nije obraćao pažnju. Tada sam imala samo četrdeset osam kilograma i izgledala sam ispijeno. Njemu, kao i svakom Arapinu, sviđaju se žene s izraženim oblinama. Zainteresirao me tek kada smo počeli komunicirati – ispričala je Jelena u jednom intervjuu prije nekoliko godina.<p>Rodna kuća Jelene Bin Drai u Srbiji je lepo sređena, ali ne može da se poredi sa svim njenim luksuzom u Dubaiju.</p>

Jeleninim poslovnim uspjesima dokazuje se da nije imala namjeru biti samo lijepo lice uz bogatog supruga. Objasnila je da je ključ njezinog uspjeha u odličnoj organizaciji profesionalnog i obiteljskog života.Otkako se udala za šeika, Jelena se često susreće s neugodnim komentarima na internetu, a u jednom je intervjuu sarkastično odgovorila nazivajući sebe “povampirenom Hurem”.Naravno da živim u haremu. Ja sam povampirena Hurem. Moj suprug je Sultan Veličanstveni, to već znate, i sva sreća pa ima još 147 žena, tako da ga za vrijeme ove pandemije ne moram gledati svaki dan – našalila se prije nekoliko godina.<p>Rodna kuća Jelene Bin Drai u Srbiji je lepo sređena, ali ne može da se poredi sa svim njenim luksuzom u Dubaiju.</p>

Preporučujemo