Napravila sam divnu roladu vafla koju sa zadovoljstvom mogu podijeliti s vama. To je omiljeni recept u mojoj porodici, na koji se često prisjećamo. Unatoč svojoj jednostavnosti, priprema nije pretjerano zahtjevna, a rezultat je nevjerovatno zadovoljavajući.
ZA POTREBNE SASTOJKE:
Kada doživite svoju početnu zaljubljenost, postoji jedinstvena mješavina uzbuđenja i nervoze koja prožima zrak. Srce treperi od iščekivanja, nesigurno kako se kretati ovom neistraženom teritorijom. To je vrijeme otkrića, u kojem emocije preplavljuju, a um je prožet mislima o toj posebnoj osobi. Ova prva zaljubljenost je ključni trenutak u životu, označavajući početak putovanja ispunjenog uzbudljivim usponima i srceparajućim padovima. To je vrijeme kada se čini da se svijet vrti oko te jedne osobe, a svaka interakcija, ma koliko mala, ima ogroman značaj. Prva simpatija je obred prijelaza, odskočna daska ka razumijevanju složenosti ljubavi i odnosa. To je sjećanje koje ostaje urezano u našim umovima, zauvijek nas podsjeća na nevinost i ranjivost koja prati prvi treptaj srca.
5 jaja
Potrebno mjerenje je 5 šoljica šećera.
Jednu šolju mleka.
2 šolje ulja

Potrebna količina je 5 šoljica brašna.
šećer prožet esencijom vanilije
prah za pečenje
Zagrijte rernu na 180 stepeni i ostavite da se jelo peče 30 minuta.
Da napravite drugu koru:
Da biste postigli željeni rezultat, jednostavno ubacite još 2 žlice praha u smjesu, dok sve ostale komponente ostaju nepromijenjene.
FIL:
Pomiješajte 60 g šećera i 750 ml mlijeka, pustite da se šećer otopi tokom procesa topljenja.
Kako mlijeko dostigne tačku ključanja i šećer se otapa.
Pomešajte 3 kašike brašna i 250 ml mleka da dobijete specijalnu smesu za puding, a zatim umutite još 3 pudinga.
Kada fil dobije gustu konzistenciju, izvadite ga iz vozila i ubacite 125 g putera/margarina sobne temperature.
Korišćena je mala šolja od 100 ml.
Svaku koru podijelite na pet traka.
Dimenzije tiganja su 40 x 36 inča.

Preporučujemo