Vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu danas je potvrdilo optužnicu koja je podignuta protiv oca dečaka ubice, majke, vlasnika, i instruktora streljane, gde je otac bio u pratnji svojeg sina. Ovo je rezultat rešenja krivičnog vanpretresnog veća Višeg suda u Beogradu koje je potvrdilo optužnicu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Optužnica obuhvata niz krivičnih dela, među kojima se okrivljenom ocu stavlja na teret izvršenje krivičnog dela teškog dela protiv opšte sigurnosti, u skladu sa članom 288 stav 2 u vezi člana 278 stav 1 Krivičnog zakonika. Optužena majka se suočava sa optužbom za izvršenje krivičnog dela nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja, i prometa oružja i eksplozivnih materija, kako je predviđeno članom 348 stav 1 Krivičnog zakonika. Dodatno, okrivljenima R.I. i N.M. se stavlja na teret izvršenje po jednog krivičnog dela davanja lažnog iskaza, u skladu sa članom 335 stav 3 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika.

Protiv navedenog rešenja postoji mogućnost žalbe Apelacionom sudu u Beogradu, koja se može podneti u roku od tri dana od dana prijema rešenja.

Preporučujemo