Novak Đoković i Jelena Ristić su se vjenčali prije gotovo deset godina na Svetom Stefanu, a među najsretnijima na svadbi su bili njegovi roditelji, Srđan i Dijana Đoković.Vjenčanje je privuklo pažnju medija danima prije i poslije događaja, a ovo crnogorsko primorsko ostrvo bilo je pažljivo zaštićeno od znatiželjnih pogleda i fotoaparata. Gosti su bili pažljivo odabrani, a izvođači su bili vrhunski u svom poslu. Tek sada, Srđan Đoković otkriva kako ga je vijest o lokaciji vjenčanja duboko potresla.

“Upitao sam ga zašto na Svetom Stefanu, zašto ne vjenčanje u Srbiji, u Beogradu”, ispričao je Đoković na svečanosti u glavnom gradu Srbije, gdje je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović dodijelio zahvalnice istaknutim predstavnicima crnogorske dijaspore i iseljenika za njihov doprinos promociji Crne Gore i jačanju veza sa Srbijom.Na očevo pitanje, zašto ne vjenčanje u Srbiji, Novak je odgovorio pitanjem: “Šta sam cijeli život učio? To je jedna zemlja i jedan narod.” Srđan je rekao da je nakon razgovora sa sinom spustio slušalicu i plakao pola sata.

Srđan potječe iz obitelji koja je tijekom rata morala pobjeći s Kosova i Metohije u Crnu Goru. “Za mene je ista kuća gdje sam rođen u Mitrovici, Zvečanu, mom Beogradu ili ova kuća ovdje. Tako isto osjećam i za Crnu Goru”, izjavio je Đoković, a takve vrijednosti je prenio i na svoje sinove.Ova priča o Đokovićima ističe važnost porodičnih vrijednosti i dubokih korijena, te pokazuje kako su oni oblikovali identitet jednog od najvećih svjetskih tenisača.Ta povezanost i osjećaj zajedništva duboko su usađeni u porodičnu dinamiku Đokovića, a njihova obitelj je ostala vrlo posvećena promociji i jačanju veza.

Preporučujemo