Jennifer Barlow, 33-godišnja veteranka iz Atlante, doživjela je težak zdravstveni izazov nakon što je bila zaražena rijetkom bakterijom koja izaziva nekrotizirajući fasciitis, poznat i kao “operacija amputacije mesa”.
Nakon povratka sa odmora na Bahamima u januaru, Jennifer je osjetila loše stanje, primijetivši da joj je desno koljeno natečeno, crveno, vruće na dodir i bolno.
Nažalost, doktori u lokalnoj hitnoj pomoći su je pogrešno dijagnosticirali kao uganuće koljena i poslali je kući sa štakama i tabletama protiv bolova. Međutim, njezino stanje se pogoršalo, a noge su joj osjećale kao da pripadaju nekom drugom.

Nakon što je konačno ispravno dijagnosticirana sa rijetkom bakterijskom infekcijom, Jennifer je podvrgnuta dugotrajnom tretmanu koji je uključivao 10 dana provedenih u medicinski izazvanoj komi, višestruke operacije i na kraju amputaciju noge.
Nekrotizirajući fasciitis obično ulazi u tijelo kroz posjekotine, rane na koži ili čak hirurške rane, a simptomi se brzo šire, uključujući crvenilo i oticanje kože, bol, groznicu i druge bolesti.

Iako Jennifer sumnja da je bakterija možda ušla u njeno tijelo dok je bila na odmoru na Bahamima, tačan uzrok nije potvrđen.
Nakon teške borbe, Jennifer se konačno oporavila i vratila normalnom životu uz podršku protetske noge.

 

 

Preporučujemo