Ovo sredstvo je izuzetno efikasno, ali treba paziti da ne dođe u kontakt s usjevima koje uzgajate jer ih može oštetiti. Za precizno nanošenje koristim špric kako bih ciljano tretirao samo korov. Kada je riječ o površinama poput šetnica, terasa i betona, obično koristim raspršivač kako bih uklonio mahovinu koja raste između popločavanja. Prije smo se mučili s uklanjanjem, ali sada samo poprskam, pustim da djeluje i pokupim suhi ostatak.

Da biste pripremili ovu smjesu, potrebna vam je prazna boca vode od 1,5 litara, 1 litar bijelog sirćeta, 125 g soli i 15 ml tečnog sapuna. Stavite lijevak na vrh boce kako biste lakše sipali sastojke. Važno je napomenuti da ovu smjesu ne treba koristiti prije kiše ili kada je oblačno vrijeme.

Osim toga, postoje i drugi načini za suzbijanje korova. Topla voda je jedan od njih – može se koristiti za brzo suzbijanje korova oko ulaznih vrata ili na prašnjavim površinama. Otopina soli i vode također može pomoći, kao i soda bikarbona koju jednostavno posipate po zahvaćenim područjima. Mješavina sirćeta i sapuna za suđe također je učinkovita, kao i upotreba novina ili kukuruznog brašna za sprečavanje klijanja korova.

Ovi različiti metodidi suzbijanja korova pružaju efikasne i prirodne načine za održavanje vašeg vrta ili dvorišta.

Osim navedenih metoda, postoji još nekoliko alternativa za suzbijanje korova u vašem vrtu ili dvorištu. Mulčiranje je jedan od tih načina – sloj mulča može spriječiti rast korova blokirajući sunčevu svjetlost. Također, možete koristiti organske herbicide koji su sigurni za okoliš i neće štetiti vašim usjevima.

Redovito košenje trave također može pomoći u sprečavanju rasta korova, jer će konkurentnost trave smanjiti mogućnost korova da se širi. Poboljšanje drenaže tla može smanjiti vlažnost tla i smanjiti povoljne uvjete za rast korova. Konačno, ručno čupanje korova može biti dugotrajan, ali učinkovit način da se riješite korova na manjim površinama ili tamo gdje su drugi pristupi ograničeni.

Preporučujemo