OVO SU NEKE OD SITUACIJA KOJE MOGU UKAZATI NA TO DA VAS PARTNER VARA.

– Povećana tajnovitost
Prvo na šta morate obratiti pažnju može uključivati situacije poput toga da vaš partner okreće telefon dok ste u njegovoj blizini.
Primjetili ste da je mobili uređaj zaštićen lozinkom tj sigurnosnom šifrom koja do sad nije bila tu. Psihologobjašnjava da moždana amigdala, odgovorna za obradu emocija i otkrivanje prijetnji, pokreće povećanu budnost i samozaštitna ponašanja kada se sudjeluje u prijevarnim radnjama, što često dovodi do povećane tajnovitosti.

Smanjena emocionalna povezanost
Sve ovisi o dopaminu, neurotransmiteru povezanom sa zadovoljstvom i nagradom koji igra ključnu ulogu u održavanju emocionalnih veza. Nevjera remeti oslobađanje dopamina, što rezultira smanjenom emocionalnom povezanošću između partnera. Ako primijetite da se čine udaljeni, izbjegavaju duboke razgovore ili vas ne podržavaju, to može biti zato što njihov dopamin ide u drugom smjeru.

Promjene u seksualnom ponašanju
Varalica može pokazati promjene u seksualnom ponašanju. Seksualna želja partnera može pasti ili porasti, a mogu se pojaviti i nove sklonosti ili tehnike. To je zbog načina na koji nevjera remeti oksitocin i vazopresin koji obično potiču povezanost i povjerenje tijekom intimnih trenutaka. Alternativno, partner može pokušati kompenzirati i izgledati manje krivim pokazujući dodatni entuzijazam u spavaćoj sobi s vama.

Povećana razdražljivost i obrambeni stav
Neobjašnjive promjene raspoloženja, iznenadna razdražljivost i česta obrambena pozicija kada ih se suoči s njihovim aktivnostima izdajnički su znakovi potencijalne nevjere. Kao zaštitni mehanizam među prevarantima, aktivira se moždani sustav za odgovor na stres, što rezultira tjeskobom, agresijom i obrambenim stavom. Ovo često samo skreće pozornost na to da ispod površine nije sve onako kako se čini.

Preporučujemo