Prijateljski savet: Za negu kože koristite preparate kao što je Eucerin AtapiControl krema. Pogodan je za osjetljivu kožu, odnosno za akutnu njegu i ublažavanje svraba. Takođe, izbegavajte toplu vodu i dugo kupanje. Preporučuju se i protuupalni lijekovi i odgovarajuća hidratacija kože. Neophodno je zaštititi se od sunca i izbjegavati korištenje grube kozmetike. Na primjer, krema s hidrogeniranim kortizolom također može biti od pomoći ako se jave kontaktni dermatitis i alergijski dermatitis. Zbog kontakta kože sa kozmetičkim sastojcima. Na primjer. Alergeni mogu biti derivati ​​nafte: parabeni, parafin, nafta i drugi sastojci na koje koža može burno reagirati. Seboroični dermatitis je kronično stanje kože koje uzrokuje da koža postane ljuskava, crvena i upaljena. I ovdje kortikosteroidi mogu djelovati na ublažavanje iritacije kao što su crvenilo i svrab. Ako vas ubode kopriva, hidrociklinska mast također može pomoći u smanjenju grebanja i smanjenju otoka.
Hidrociklinska mast za afte i afte

U desni ili medicinskom rječniku: Angularni stomatitis (upala uglova usana) i čirevi u ustima prvenstveno su uzrokovani lošom higijenom. Prljave ruke i dodirivanje usta često dovode do malih, bolnih ranica u ustima i stvaranja kora na uglovima usana. Oba stanja se mogu liječiti mastima koje sadrže antibiotike i mastima s dodatkom cinka kako bi se ubrzalo zacjeljivanje rana. Hidrociklin za čeljusti je pravo rješenje. Hidrokortizon može ublažiti svrab i oticanje, a budući da ova mast ima antibiotsko djelovanje, može se boriti protiv mikroorganizama (uzročnika infekcije). Uz ovaj lijek mogu se koristiti domaći vazelin sa salicilnom kiselinom i cinkove masti. Nemojte brkati herpes sa herpesom. Virusnog je porijekla i izgleda potpuno drugačije. Imajte na umu da slinjenje može biti povezano sa lošom krvnom slikom i može ukazivati ​​na nedostatak gvožđa. Ako vam nedostaje vitamina B12 ili folata, možete imati povećan rizik od razvoja herpesa.
Kako koristiti ovu antibiotsku mast?
Prvo, temeljito očistite kožu i nanesite tanak sloj hidrociklinske masti 2 do 4 puta dnevno. Dizajniran je za vanjsku upotrebu! Stoga nije prikladan za liječenje infekcija oka i upala sluznice. Ne koristite hidrokortizonsku mast duže od 7 dana. Na taj način se mogu prikriti simptomi infekcije. Kortikosteroidi ih potajno skrivaju.
Inficirane rane nakon ujeda insekata
Barem će odgoditi reakciju i zaštititi vas od burne reakcije i moguće bakterijske infekcije.
Druga opcija je farbanje kukica za minđuše bezbojnim lakom. Na taj način sprječavate direktan kontakt sa alergenima.
Hidrokortizonska mast pomaže u liječenju čireva i uraslih dlačica ispod kože
Ako nije problem sa kožicom porođajnog kanala, hidrociklinsku mast možete mazati po želji. Možete razviti urasle dlake i postati inficirani i svrbeći u tom procesu. Potom se može koristiti antibiotska mast ili kamfor od riblje masti kako bi se kosa što prije izvukla na površinu. Isto važi i za potkožne čireve i vaginalne papule, koje mogu biti veoma bolne. Ako mislite da je vaše stanje previše bolno ili je infekcija jaka, najbolje je da razgovarate sa svojim ljekarom. Ponekad je potrebna operacija za liječenje tkiva, što prije to bolje da se izbjegne dalje širenje upale.
Ko ne bi trebao koristiti hidrociklinsku mast?
Alergija na hidrociklin ili njegove komponente je rijetka, ali se može javiti.
Alergija na aktivne supstance i pomoćne supstance, kao što je lanolin.
Kod preparata koji sadrže kombinaciju steroida i alergija, nakon upotrebe može doći do sekundarnih bakterijskih ili gljivičnih infekcija.
Ako planirate da ga koristite za lečenje herpesa, obavezno prvo razgovarajte sa svojim lekarom.
Može li se hidrociklinska mast koristiti tokom trudnoće?
Ne preporučuje se za trudnice i dojilje
Može li se hidrociklin koristiti kod dojenčadi i male djece?
Ne preporučuje se djeci dok se ne završi proces nicanja trajnih zuba.
folikulitis (upala korijena kose),
Začepiće kanale znojnih žlezda,
Sve traljavije,
Povećana osjetljivost kože tretirana hidrociklinom,
Depigmentacija – pojava mrlja na koži,
strija,
Koža postaje suva i tanka.
Cijena hidrociklinske masti i gdje kupiti
Hidrociklinska antibiotska krema dostupna je u ljekarnama i na internetu. Možete kupiti pakovanje od 5g. ili 20 grama. Cijena je nominalna za tubu od 5 grama masti. Prosečna cena je 150 dinara.
Ako već niste, sigurno ćete imati tubu hidrociklinske masti od sada “za svaki slučaj”. Dakle, ako patite od iritacije kože, svrbeža ili ekcema, ona može ublažiti vaše simptome. Budući da sadrži i antibiotike, štiti vas od daljeg širenja infekcije.

Preporučujemo