“Dugotrajna borba blogerice Sonet Lubert s problemima loše i oštećene kose mogla je dovesti do drastičnog koraka – kratkog ošišanja kako bi se problem riješio.
Međutim, umjesto toga, Sonet je odlučila istražiti alternative i otkrila je trik koji joj je omogućio da kosa ponovno postane zdrava i sjajna.

Uz pomoć jednostavne namirnice koja se nalazi u svakom kućanstvu – sode bikarbone, Sonet je stvorila svoj šampon i započela s njegovom upotrebom. Ispostavilo se da je ova jednostavna promjena imala iznenađujuće pozitivne rezultate.
Njezina kosa je blistala, a najvažnije, nije bila izložena štetnim kemikalijama koje se mogu naći u tradicionalnim šamponima.

Sonet dijeli svoje iskustvo, ističući da je bila iznenađena koliko je njezina kosa izgledala bolje nakon što je prestala koristiti konvencionalne šampone i prešla na onaj napravljen sa sodom bikarbonom.
Također naglašava da tradicionalni šamponi često uklanjaju prirodnu masnoću s kose, što može dovesti do dodatnih problema poput prekomjerne masnoće na tjemeu.

Postupak je jednostavan – smjesu sode bikarbone nanosite na suhu ili vlažnu kosu od korijena do vrhova, ostavite da djeluje nekoliko minuta, a zatim isperite vodom.
Nakon toga, preporučuje se ispiranje kose smjesom octa i vode, uz dodatak nekoliko kapi eteričnih ulja kako bi se ublažio miris octa.
Ova mješavina pomaže zadržati vlagu u kosi, zaglađuje je i daje joj sjaj.

Važno je napomenuti da frizeri često preporučuju upotrebu sode bikarbone za rješavanje problema s prhuti.
Međutim, važno je ne pretjerivati – preporučuje se ne češće od tri puta mjesečno nanositi sodu bikarbonu na kosu i vlasište kako bi se izbjegla moguća iritacija ili narušavanje prirodne ravnoteže kose.”

Preporučujemo