Pasulj je omiljena namirnica koja se može dugo držati u ostavi, a potom hraniti cijelu porodicu po ukusnom receptu koji se uvijek priprema u najvećem loncu ili tiganju.
Grah ima i mnoge korisne efekte na zdravlje, a da li ste znali da voda u kojoj se kuva čini pravo čudo za čišćenje vaše kuće?
Kada kupite pasulj i donesete ga u kuhinju, prvo ćete ga potopiti, a zatim prokuvati u “prvoj” vodi koja bi inače bila bacila. Ovo je velika greška! Ova voda nije pogodna za ljudsku upotrebu, ali čini čuda za čišćenje domova, posebno staklenih površina.

Supstance koje ljuske pasulja ispuštaju u vodu pomažu da prozori, ogledala, pa čak i stakleno posuđe budu čistiji nego ikad. Pomiješajte ovo s vrućom vodom i sipajte u bocu sa raspršivačem, a zatim poprskajte smjesu na staklenu površinu i obrišite je.
U smjesu možete dodati i malo octa na bazi alkohola ako želite dezinficirati površinu. Dakle, da bi vaše ogledalo, prozor ili stakleno posuđe zablistalo, sve što vam je potrebno su pasulj, tiganj i malo ljubaznosti!

Preporučujemo