Nakon ulaska izraelske predstavnice Edena Golan u finale Eurosonga, obožavatelji su uzburkani, što je rezultiralo burnim reakcijama. Nakon druge polufinalne večeri, predstavnici drugih zemalja su na konferenciji za novinare iznijeli svoje odgovore na situaciju.

Prema izvještaju Indexa, Joots Klein, predstavnik Nizozemske, bio je jedan od deset finalista drugog polufinala. Tijekom Edeninih odgovora na pitanja novinara, Klein je privukao pažnju prebacivanjem zastave preko glave.

Dalje, video razgovora između novinarke i izraelske natjecateljice o potencijalnom riziku koji ona predstavlja za druge sudionike postao je viralan na društvenim medijima. U raspravu se umiješala voditeljica koja je obavijestila Eden da nije dužna odgovarati na pitanje, što je izazvalo strastveni odgovor nizozemske natjecateljice koja je uzviknula: “Zašto ne bih?”.

Dok je Eden odgovarala na pitanja, Marina Satti, predstavnica Grčke, izgledala je dosadno i čak je zijevala, glumeći pospanost.

Važno je napomenuti da su prosvjedi izbili zbog izvrsne izvedbe Izraela, ali su nažalost doveli do prijetnji smrću Eden. Izrael je postao neočekivana senzacija drugog polufinala, zauzimajući drugo mjesto u svijetu klađenja s trenutnih 26 posto vjerojatnosti pobjede. Međutim, Baby Lasagna i dalje čvrsto drži prvo mjesto s 37 posto šanse za pobjedu.

Za više detalja o drugoj polufinalnoj večeri Eurosonga, pogledajte prilog Adrijane Gavrić.

 

Preporučujemo