POTREBNI SASTOJCI::
1/2 litra vode
1/2 litra mlijeka
20 dg mlijeka
20 dag griza
10 dg čokolade
za kremu:
1 litar mlijeka
4 pudinga od vanile
10 kašika šećera (dodati još ako volite slađe)
15 dag margarina
2 dcl vrhnja za mućenje (hula la, rupa ili sl.)
Čokoladna glazura: 15 kašika čokolade, 3 kašike ulja, 5 kašika margarina, 2 kašike šećera u prahu, 5 kašika mleka

NAČIN PRIPREME:
Za podlogu skuvati griz pomešan sa vodom, mlekom i šećerom. Kada se griz zgusne, dodajte rendanu čokoladu i dobro promiješajte dok se čokolada ne otopi i cijela smjesa ne postane homogena čokoladna. Stavite polovinu tečne mješavine griza u maslacem namazanu srednju posudu za pečenje.
Za kremu prokuvati oko 7-8 dl mlijeka, a preostalo mlijeko pomiješati sa pudingom i šećerom. Skuvati puding na klasičan način. Ohladite uz mešanje da se na pudingu ne stvori kožica. U ohlađen puding mikserom umiješati margarin i tvrd šlag. Na podlogu od griza premazati kremu. Sve dobro ohladite i premažite čokoladnom glazurom koja se pravi od otopljene čokolade pomešane sa uljem, margarinom, šećerom i mlekom.
Dobar tek!
P.S. Izvinjavam se zbog nedostatka produkcijskih fotografija. Tortu sam pravila dok sam pravila ručak tako da sam se raskomadala i jednostavno nisam imala vremena da uzmem fotoaparat pa sam danas upravo slikala finalni proizvod. Međutim, s obzirom na to koliko je moja porodica voljela ovu tortu, uskoro ću je ponovo praviti i uključiti fotografije stvaranja

Preporučujemo