U uzbudljivom finalnom Dejvis kupu turniru, srpski teniski tim je pokazao svoje izuzetne veštine i odlučnost u prolazu u dugo očekivano polufinale. Pokazujući izvanredan učinak, osigurali su zapanjujuće vodstvo od 2:0 protiv svog strašnog protivnika, Velike Britanije, tokom intenzivnog četvrtfinalnog meča održanog u živahnom gradu Malagi.

 

 

Prije početka dugo očekivanog okršaja teniskih titana poznatog i cijenjenog Novaka Đokovića i Kamerona Norija dogodio se nesretan i nepredviđen incident, ovo nikonije očekivao. Đoković se, na njegovo veliko iznenađenje, iznenada našao gurnut u zastrašujuću oblast doping kontrole samo devedeset minuta pre početka njihovog uzbudljivog obračuna. Novak je sasvim jasno stavio do znanja da nije zadovoljan trenutnim stanjem stvari. Otvoreno je izrazio svoje nezadovoljstvo zbog izostanka prethodnog obavještenja i naglasio da, iako je zagovornik testiranja, smatra da je to suvišno i preusmjeravanje prije utakmice.

 

 

 

 

Štaviše, Đoković je istakao prirodu bez presedana odabira za doping kontrolu prije utakmice, nešto što se nikada nije dogodilo u njegovoj dugoj karijeri dugoj više od dvije decenije. Nadalje, Đoković je izrazio neslaganje sa doping agencijom, navodeći da djeluje kao privatno lice. Zatim je iznio prijedlog pokretanja konstruktivnog dijaloga u vezi sa uspostavljanjem globalne agencije posebno prilagođene teniskoj zajednici.

 

Nesporazum je dostigao vrhunac kada su odlučili da selektora Viktora Troickog stave na kušnju. Na njihovo iznenađenje, odgovorio je sa smislom za humor, koji je samo istakao težinu njihovih prethodnih postupaka. Na kraju, Srbija je trijumfovala nad Velikom Britanijom, potaknuta impresivnim trijumfima Kecmanovića i Đokovića. Ovo značajno postignuće poslužilo je kao monumentalan korak ka njihovom krajnjem cilju da osiguraju prestižni Davis Cup.

Preporučujemo