Tri pitanja koja sadrži mogu se na prvi pogled činiti lakim, naizgled rješivim čak i za dijete. Testovi inteligencije i optičke iluzije stekli su ogromnu popularnost na društvenim mrežama. Oni efikasno stimulišu mozak, tjerajući ga da razmišlja kreativno i s lakoćom rješava probleme. Testovi inteligencije nisu samo fantastičan izvor zabave, već i moćan alat za izazivanje i stimulaciju uma. Trenutno društvenim mrežama kruži veoma popularan IQ test, poznat po tome što je najkraći, ali i najintrigantniji.

 

Test kognitivne refleksije, istraživački rad koji je 2005. godine objavio cijenjeni profesor MIT-a Shane Frederick, sastoji se od samo tri pitanja. Psiholog Frederik je samouvjereno postavio ista pitanja zapanjujućim 3.428 pojedinaca u nevjerovatnih 26 mjeseci. Zapanjujuće je da je samo 17 odsto ovih osoba impresivno tačno odgovorilo na sva tri pitanja, dok je alarmantnih 33 odsto na sva tri netačno odgovorilo, prenosi Telegraf.rs.

 

 

Ukupna cijena palice i lopte je 1,10 dolara, a cijena palice je za jedan dolar viša od cijene lopte. Odredite cijenu lopte. Ako 100 mašina radi zajedno, sigurno je da će moći da proizvedu 100 delova u istom vremenskom roku. U jezeru ima lokvanja, a širina im se svakim danom udvostručuje. Činjenica je da će za 48 dana prekriti cijelo jezero. Stoga je sigurno da će lokvanjima trebati određeno vrijeme da prekriju pola jezera.

 

 

Cijena loptice je pet centi, tako da kada je uparite sa palicom u dolarima, ukupan iznos postaje 1,05 dolara, što zajedno košta 1,10 dolara. Prigovor ostaje pet minuta, na njega ne utiče prisustvo 100 mašina. Tačan odgovor je 47 dana. Mnogi ljudi pogrešno vjeruju da je to 24 dana, ali to nije tačno. Vodeni ljiljan se udvostručuje svaki dan, što znači da je bio upola manji dan prije. Dakle, 47. dana, samo dan prije nego što potpuno prekrije jezero, lokvanj će doći do pola.

Preporučujemo