Osumnjičeni radnici iz borskog poduzeća Vodovod, Janković i Dragijević, bili su na radnom zadatku 26. ožujka kada je nestala dvogodišnja djevojčica Danka u Banjskom polju. Iako su priznali da su udarili djevojčicu, nedavna vještačenja pokazuju da na službenom vozilu koje su koristili nema bioloških tragova Danke Ilić.

Više javno tužilaštvo je izvijestilo da je više od 500 dokaznih materijala uspješno eliminirano iz unutrašnjosti i vanjskosti službenog vozila u Boru, ali nije pronađen niti jedan trag Danke Ilić.

Dragijević je priznao da su udarili djevojčicu službenim vozilom, zadavili je, a potom bacili njeno tijelo na Starobanjskom putu. Međutim, njezini ostaci još uvijek nisu pronađeni unatoč intenzivnim naporima.

Ova situacija dodatno komplicira već složenu istragu oko nestanka Danke Ilić, ostavljajući mnoga pitanja otvorenima u ovom tragičnom slučaju.

Prošlo je nešto više od mjesec dana od nestanka dvogodišnje Danke Ilić, djevojčice iz borskog kraja. Unatoč tome što su osobe osumnjičene za njezino ubojstvo u pritvoru, još uvijek ne pružaju informacije o tome gdje se nalazi njezino tijelo i gdje je pokopana.

Majka Danke Ilić podijelila je iskrene emocije na Facebooku, izazivajući duboke emotivne reakcije. Na dan kada bi Danika slavila drugi rođendan, majka je odlučila podijeliti svoje osjećaje putem iskrene poruke na društvenoj mreži.

Danka Ilić nestala je 26. ožujka s obiteljskog imanja u Banjskom polju kod Bora. Intenzivna potraga trajala je nekoliko dana sve do 4. travnja, kada je predsjednik Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare objavio da su uhićene dvije osobe osumnjičene za njezino srceparajuće ubojstvo.

 

Pritvor osumnjičenima je produljen do 29. svibnja, a u okviru istrage saslušano je 17 svjedoka. Također, zatražena je analiza GPS uređaja pronađenog u službenom vozilu JKP “Vodovod” Bor. Osumnjičeni psihijatri trenutno su na vještačenju u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu.

Nadalje, nedavno je preminuo Dalibor Dragijević, brat jednog od osumnjičenih, dok je bio u pritvoru u Boru. Više tužilaštvo u Zaječaru podnijelo je zahtjev za prijenos nadležnosti istrage protiv policajaca za koje se sumnja da su umiješani u njegovu smrt, zbog sumnje u lažne informacije i prešućivanje činjenica od strane policije u Boru.

 

 

 

Preporučujemo