Vlažnost u domu osim neprivlačnog izgleda i neugodnog mirisa može uzrokovati štetne posljedice poput oštećenja odjeće i namještaja, kao i rizik od zdravstvenih problema poput astme. Identifikacija izvora vlage ključna je kako bi se spriječili takvi problemi. Tijekom zimskih mjeseci, kako dani postaju hladniji i kraći, nepoželjna vlaga može se početi nakupljati u domovima. Nažalost, nijedan dom nije imun na pojavu vlage, bez obzira na to radi li se o skromnoj garsonijeri ili velikoj vili.

Neprijatni mirisi ustajalosti, vlage i plijesni često su frustrirajući za domaćice koje se trude riješiti te probleme. Bez obzira na njihove napore, problem se često vraća čak i nakon što misle da su ga riješile. Dok su osvježivači zraka trenutno traženi, mnogi kućanstva ne smatraju ih prioritetom zbog visokih troškova. Također, oni mogu biti skupi i ne uvijek toliko učinkoviti. Srećom, postoji pametno rješenje koje ne zahtijeva nikakve dodatne uređaje.

Sastojci potrebni za izradu ovog recepta mogu varirati ovisno o veličini područja koje je zahvaćeno vlagom. Hlapljivo ulje je termin koji opisuje ulja koja se lako isparavaju na normalnim temperaturama i tlakovima. Ova ulja često se dobivaju iz biljaka i imaju snažan miris zbog visoke koncentracije hlapljivih komponenti.Korištenjem samo dva proizvoda problem neugodnih mirisa u vašem domu može se riješiti. Riža je učinkovit apsorbent vlage i neželjenih mirisa, dok eterična ulja pružaju ugodne mirise. Ovo prirodno rješenje može učinkovito riješiti nastale probleme.

Da biste napravili prirodni osvježivač zraka, prvo sipajte rižu u staklenku. Zatim dodajte 10 do 20 kapi eteričnog ulja u rižu, ovisno o vašim željama. Pokrijte staklenku i dobro je protresite. Nakon toga, otkrijte staklenku i prekrijte je gazom, koju učvrstite gumicom. Ovaj domaći osvježivač može se postaviti u bilo koju prostoriju po vašem izboru. Ako miris postane manje intenzivan, jednostavno protresite staklenku ili dodajte još nekoliko kapi ulja kako biste ga osvježili.

 

 

Preporučujemo