Tačno pre 18 godina, na Aranđelovdan 2005. godine, 13-godišnju Tamaru Ivanović iz batajničkog naselja Šangaj napao je i ubio Dragan Nikolić, poznat kao Čombe. Tamaru, koja se vraćala iz škole, ubijena je u blizini Železničke stanice, brutalno izbodena kuhinjskim nožem s 19 uboda. Ovaj gnusan zločin dogodio se kada je devojčica, videvši pripitog muškarca (Nikolića) koji je pao, pokušala da mu pruži pomoć.MAJKA SVIREPO UBIJENE TAMARE (13) IZ BATAJNICE ISPRIČALA POTRESNE DETALJE KOBNOG DANA "Tada sam je poslednji put videla živu..."

Nikolić, višestruko osuđivani ubica i silovatelj, ubrzo je uhapšen, a tokom suđenja mu je izrečena jedinstvena kazna od četiri decenije zatvora za ubistvo Tamare i dodatnih 15 godina zbog drugih zločina. Iako je prilikom hapšenja priznao zločin, tokom suđenja je promenio priču, tvrdeći da je saznao za zločin iz novina i da se ne seća detalja zbog pijanstva.Tamara je pokušala pomoći pijanom Nikoliću, ali je on iznenada izvukao nož i počinio gnusan čin ubistva. Ovaj strašan događaj ostavio je trajne posledice na Tamarinu porodicu, prijatelje i zajednicu. Tamara je ostala u sećanju kao odlična đakinja i ljubazna devojčica koja je nevino izgubila život.Tamara Ivanović

Nikolić se trenutno nalazi u zatvoru u Padinskoj Skeli, gde odslužuje svoju zatvorsku kaznu. Porodica Tamare, iako suočena s gubitkom, nastavlja živeti i preživljavati, čuvajući sećanje na svoju dragu Tamaru.Tamarin otac, Branislav Ivanović, izjavio je da život njegove porodice više nije isti, već da pokušavaju preživeti, posebno zbog drugog deteta, sina. Majka Jelena je izrazila bol i tugu, naglašavajući da nijedna kazna ne može vratiti njihovu voljenu Tamaru.Ovaj slučaj podseća nas na važnost osude zločina i pružanja podrške porodicama žrtava, dok istovremeno svi trebamo raditi na stvaranju bezbednijeg društva.

Preporučujemo