Jelena Đoković održava besprekornu liniju zahvaljujući pažljivoj dijeti, a postoji jedna namirnica koju nikada ne konzumira. Angažovana u promovisanju zdravog načina života, Jelena redovno deli svoja iskustva s drugima. Poznato je da insistira na prirodnoj i zdravoj ishrani, rezultat čega je njena vitka figura koju mnogi dive.

Iako bi joj bilo lako da se opredeli za jela iz najboljih restorana ili da angažuje ličnog kuvara, Jelena često sama sprema obroke. Ono što je posebno impresivno jeste da njeni recepti ne zahtevaju mnogo vremena ili iskustva, a ipak su ukusni i nutritivno bogati. Primer je njen doručak za dvoje koji uključuje ovsene pahuljice, semenke konoplje, maku, kamu kamu, koprivu, puter od badema, cimet, kakao, banane, jagode, borovnice i kokosovo mleko.

Iako ovakav doručak možda nije svima dostupan zbog nekih egzotičnih sastojaka, ono što možete naučiti od Jelene i Novaka je da meso, uobičajeno na našim trpezama, ne mora uvek biti prvi izbor za ručak. Jelenin recept za šargarepu i paškanat sa sveže isceđenim sokom od pomorandže, pečen u rerni i zatim preliven puterom od susama, prženim susamom i koprivom, predstavlja kreativan način za uvođenje više povrća u ishranu.

Jelena je otkrila da ne konzumira meso, ribu, mlečne proizvode ili šećer, a njen režim ishrane sastoji se od 70% sirove hrane i 30% kuvane hrane. Iako nema problema s glutenom, izbegava ga. Organizacija i dobra informisanost su ključni za održavanje ovakve dijete. Jelenin moto je: “Hrana koju jedete je vaše gorivo za dan i život. Proverite da li ste odabrali pravu!” Njene fotografije svedoče o tome koliko joj ovakav način ishrane prija, a ona deli svoje znanje i motivaciju s drugima na društvenim mrežama.

Preporučujemo