Kada je u pitanju plaćanje računa, većini ljudi najteže pada račun za struju, jer visoka cifra često može izazvati zabrinutost.

Iako bi se možda pomislilo da internet ruter nije veliki potrošač električne energije, zapravo može znatno povećati vaš račun za struju.

Dok se bojleri ili peći često smatraju glavnim krivcima za visoku potrošnju struje, važno je znati da se i internet ruteri mogu svrstati među uređaje koji troše velike količine električne energije.

Prije nego što kupite ruter, bitno je pažljivo obratiti pažnju na njegovu energetsku efikasnost i izabrati model koji troši što manje energije, posebno kada je uključen u standby režimu.

Važno je odabrati energetski efikasan ruter, a ako potpuno isključivanje nije moguće, preporučuje se odabir modela koji može automatski isključiti WiFi kada nije u upotrebi.

Iako ruteri nisu najveći potrošači električne energije, preporučljivo je isključiti ih kada nisu u upotrebi kako biste znatno uštedjeli na računima za struju. Ovo je mali korak koji može pridonijeti smanjenju vaših mjesečnih troškova i čuvanju okoliša.

Preporučujemo