Skoro svi odrasli ljudi su barem je jednom iskusila bol u leđima. No, najveća zabluda koja se često javlja kada su u pitanju ti bolovi je vjerovanje da je mirovanje rješenje. Naprotiv, tijelo treba aktivirati kako bi se olakšalo stanje.

Mirovanje se može tolerirati kod bolova u leđima do 48 sati, ali svako produženje tog perioda može izazvati kontraefekt. Neaktivnost mišića može dovesti do depresije, slabljenja samih mišića pa čak i do stvaranja krvnih ugrušaka u venama nogu. Stoga je prva stvar na koju treba obratiti pažnju redovito kretanje.

Pored redovne aktivnosti, postoje i razni prirodni lijekovi koji mogu ublažiti, pa čak i potpuno ukloniti bolove u leđima. Osim nekih prirodnih pomagala, uvijek je korisna i masaža ili upotreba masti na prirodnoj bazi.

Jedan od najboljih prirodnih lijekova za ublažavanje bolova u leđima je glina. Ona ne samo da ublažava bolove u zglobovima, već se i u medicini prepoznaje kao pomoć kod mnogih vrsta bolova. Glina je bogata mineralnim solima poput aluminija, kalija, natrija, željeza, bakra, srebra, olova i magnezija.

Poznata i efikasna u ublažavanju boli, glina se koristi već stoljećima unatrag. Da bi se koristila kao obloga, potrebno je umijesiti glinu sa octom i malo vode. U tu smjesu se dodaje malo koprive, a zatim se stavlja na bolno mjesto prethodno premazano maslinovim uljem. Ovaj postupak treba ponavljati sedam dana za redom kako bi se bol potpuno smanjila.

Smokve, suhe šljive i suhe kajsije također mogu biti od pomoći kod bolova u leđima. Od ovih voćki može se napraviti čaj koji će pomoći u regeneraciji tkiva i ojačati kičmu. Ovaj čaj treba redovno konzumirati svako veče kako bi se postigao željeni učinak.

Bijeli luk, poznat po svojim ljekovitim svojstvima, također može pomoći kod bolova u leđima, posebno kod diskus hernije. Bijeli luk se koristi u obliku obloge ili se može konzumirati u obliku čaja u kombinaciji s mlijekom.

Korijen đavolje kandže također je izuzetno efikasan u ublažavanju bolova u leđima. Čaj od korijena ove biljke može se napraviti lako kod kuće i piti više puta tijekom dana.

Kupus je također poznat kao prirodni lijek za bolove u leđima. Listove kupusa treba pripremiti i nanijeti na bolno mjesto prekriveno maslinovim uljem. Kombinacija kupusa i gline može dodatno poboljšati učinak u ublažavanju bolova u leđima.

Ti prirodni lijekovi za bolove u leđima mogu biti vrlo učinkoviti i pružiti olakšanje bez potrebe za lijekovima. Važno je pravilno koristiti ove prirodne metode i nastaviti s njihovom primjenom kako bi se postigao željeni rezultat.

Preporučujemo