Čuvena pevačica Tajči, po pravom imenu Tatjana Matejaš Kameron, koja je imala samo 21 godinu kada je osvojila Jugoslaviju svojim pesmama, danas izgleda drugačije. Tajči, ikona 1990-ih godina, nosila je ljubičastu haljinu i stil koji je mešao Barbiku i Merilin Monro. Međutim, njen život nije bio onakav kako su ga drugi videli.

Prvi put se pojavila 1987. godine na Zagrebfestu s pesmom “Noć od kristala”, a potom je postala poznata kao pevačica grupe Hari Mata Hari u pesmi “Sedamnaest mi je godina”. Njeno veliko izbijanje na muzičku scenu dogodilo se 1990. godine kada je pobedila na Jugoviziji s pesmom “Hajde da ludujemo” i osvojila sedmo mesto na Pesmi Evrovizije.

Tajči je imala ozbiljne izazove u svom životu. Pre nego što je doživela slavu, preživela je seksualno zlostavljanje u tinejdžerskom periodu, ali je godinama krila taj bolan događaj. Tek pre nekoliko godina otvoreno je govorila o tom traumatičnom iskustvu u emisiji “Dana De”. Prošla je kroz dugotrajan proces psihoterapije kako bi se izborila s posledicama.

Nakon što je počeo rat u Jugoslaviji, Tajči je otišla na studije u SAD, gde je nastavila svoje muzičko usavršavanje. Tamo je upoznala svog budućeg supruga, pijanistu i kompozitora Metjua Kamerona, za koga se udala 2000. godine. Imaju trojicu sinova.

Život je Tajči do temelja promenio smrću oca 2006. godine, a posebno ju je dotukla smrt supruga Metjua 2017. godine nakon teške borbe s kancerom pluća. Tajči je prolazila kroz depresiju i traumu, ali je postepeno pronašla snagu da se oporavi.

Danas je Tajči motivaciona govornica, peva duhovnu muziku u katoličkim crkvama i nastupa u SAD-u. Posvetila se i motivacionom govorništvu, deleći svoje iskustvo i put oporavka. Ponovo je pronašla ljubav u američkom muzičaru Dejvidu Lengleju. Tajči danas uživa sa svojim sinovima, posvećena je pozitivnom duhu i deljenju svoje priče kako bi inspirisala druge.

Preporučujemo