Danas je teško zamisliti kućanstvo bez perilice rublja, no često smo sami krivi kada se perilica pokvari jer se ne pridržavamo osnovnih pravila.

Evo pogleda na neke od najčešćih grešaka koje pravimo:

Stavljanje previše deterdženta
– Mnogi misle da će više deterdženta rezultirati boljim pranjem, ali to nije istina.
Pretjerana količina deterdženta može uzrokovati probleme poput pretjerane pjene koja može začepiti odvodnu cijev.

Ne pranje čarapa u vrećici
– Većina problema s perilicom odnosi se na bubanj. Korištenje vrećice za pranje može osigurati da nakon pranja imate točno onoliko čarapa i rublja koliko ste stavili u stroj. Na taj način mali predmeti neće zapeti u filteru.

Zanemarivanje čišćenja filtera
– Filteri su ključni dio perilice jer prikupljaju sitne predmete poput novčića koji ne bi trebali završiti u stroju. Filtere treba čistiti barem četiri puta godišnje.

Pretrpanje perilice rublja
– Previše rublja u perilici nije dobro ni za rublje ni za sam uređaj. Pretrpana perilica može rezultirati nedovoljno čistim rubljem i skratiti životni vijek uređaja.

Pridržavanje ovih osnovnih pravila može produžiti vijek trajanja vaše perilice rublja i osigurati učinkovito pranje rublja bez nepotrebnih problema.
Osim što ćete pridržavanjem ovih savjeta produžiti vijek trajanja vaše perilice rublja, također ćete osigurati čišće i svježije rublje za vas i vašu obitelj.
Redovito održavanje i pravilno korištenje perilice ne samo da štedi novac na popravcima i zamjenama, već i osigurava učinkovito i pouzdano funkcioniranje uređaja. Važno je uložiti malo truda u održavanje svoje perilice rublja kako biste osigurali da vam služi dugi niz godina bez nepotrebnih problema ili troškova.

Preporučujemo