Ispovijest mlade Beograđanke, Marine K., o njenom životnom iskustvu na selu, privukla je značajnu pažnju javnosti i postala prava senzacija na internetu. Još dok je pohađala fakultet, upoznala je mladića s sela u kojeg se zaljubila. Uskoro su započeli romantičnu vezu, koja je kulminirala vjenčanjem nakon godinu dana. Marina je iz ljubavi prema suprugu napustila svoj dosadašnji gradski život i prihvatila seosku idilu, no uskoro je naišla na niz neočekivanih izazova.”U tom trenutku, smatrala sam da je život na selu ispravan izbor. Dovodio me je nekoliko puta kod svojih roditelja dok smo bili u vezi, a oni su se činili kao pristojni ljudi, pravi domaćini. Lijepo su me prihvatili, ali na kraju se ispostavilo da stvari nisu bile onakve kakve sam zamišljala”, započela je Marina svoju priču, kako prenosi Telegraf. Nakon udaje, Marina se suočila s teškim seoskim obavezama, uključujući poljoprivredne poslove, koji joj nisu išli od ruke.

“Ne shvatite me pogrešno, bila sam spremna raditi razne poslove, iako sam odrasla u gradu. Nijedan posao nije mi bio pretežak! Možda nisam znala kako se muzuju krave, ali brzo sam i to naučila! No, sam koncept života na selu me nervirao. Moj suprug nije dopuštao ništa, a moj glas nije imao nikakvu težinu. Svekar je uvijek donosio odluke”, ispričala je Marina, izražavajući svoje frustracije. Marinine svekrove riječi teško su joj pale, a još više ju je pogodila činjenica da suprug nije stao u njenu zaštitu i da nije imala pravo glasa.Unatoč udaji za imućnu i domaćinsku obitelj, Marina nije mogla tolerirati određene uvjete. Nakon dvije godine braka, odlučila se za razvod. “Jednostavno više nisam mogla podnositi sve to! Osjećala sam se kao sluškinja. Njegova majka je obavljala sve poslove oko stoke, iako je jedva stajala na nogama. Nitko je nije cijenio, kao ni mene. Savjetovala me da šutim jer sam žena i moj glas nije imao pravo biti čut. To me samo još više ljutilo. Pobjegla sam, jer nisam više mogla podnositi takav tretman”, dodala je Marina.

Unatoč bogatstvu obitelji svog bivšeg supruga, Marina nije imala slobodu koju je željela. Nakon što je obavijestila svoje roditelje o odluci o razvodu, naišla je na nerazumijevanje. “Obitelj mog bivšeg muža je imućna, ali novac nije sve. Morala sam moliti supruga za svaki dinar, a on mi je često to predbacivao. Moji roditelji nisu podržali moju odluku o razvodu, ali bila sam odlučna! Jer oni ne žive s njima, ja da! Sada najbolje znam kako mi je bilo sve to vrijeme”, zaključila je Marina.Marina se vratila u Beograd, gdje već nekoliko godina živi i radi. Sada cijeni slobodu koju ima, iako živi skromno. Shvatila je da seoski način života nije za svakoga i da nije spremna trpjeti poniženje svakodnevno. Njezino iskustvo podsjeća nas da se ruralni život znatno razlikuje od gradske idile te da se neki ljudi u tom okruženju osjećaju nesretno i ograničeno.

Preporučujemo