Saša i Dejan Matić, blizanci koji su ostavili dubok trag na srpskoj muzičkoj sceni, došli su na svet 26. aprila 1978. godine u Drvaru. Trudnoća njihove majke Dragice protekla je bez ikakvih poteškoća, no iznenada je uslijedio prevremeni porođaj.Blizanci, rođeni u šestom mesecu, odmah su prebačeni u zagrebačku bolnicu gdje su smješteni u inkubator. Iako danas izbjegavaju govoriti o tom vremenu, postoji priča da su na svijet došli kao zdrave bebe, ali je pogreška medicinske sestre dovela do tragičnih posljedica – gubitka vida. “To je bila greška. Ne ulazim u to tko je kriv, jeste li to bili liječnik ili medicinska sestra. Bilo je to rođenje prije termina.Sudbina se grubo poigrala: Saša i Dejan Matić nisu rođeni slepi, greška jedne osobe koštala ih je vida

No, sigurno je bila posljedica nepažnje”, otkrio je jednom prilikom Dejan Matić. Šuškalo se da postoji mogućnost da se pevačima putem kirurškog zahvata povrati vid, ali je bilo više izgleda za uspjeh kod Saše koji je, iz solidarnosti prema bratu, odbio operaciju. “To su samo neosnovane priče. Pokušavali su s nama eksperimentirati, ali to nisu dozvolili ni naši roditelji ni mi sami. Ne volim što se godinama priča o tome, to su dvije teme koje me najmanje zanimaju – jeste li u svađi s bratom i što je bilo s mojim vidom”, priznao je Saša Matić.

Usprkos tome što su ostali bez vida, ova popularna braća nisu dopustila da im to spriječi normalan život. Naprotiv, postigli su mnogo više nego što se ikada očekivalo. I Saša i Dejan Matić mogu se pohvaliti zavidnom muzičkom karijerom, ali su se također ostvarili i na osobnoj razini. Saša je već preko dvadeset godina u braku te s suprugom Anđelijom uživa u odgajanju njihove dvije kćerke. Što se tiče Dejana, oženio se 2012. godine i dobio dva sina.

Preporučujemo