Baka Milena Pavićević, koja broji čak 87 godina, živi sama u oronuloj kućici u centru Gnjilana. Nema mnogo knjiga da prekraćuje dane, a osim pasa lutalica, koji joj povremeno svraćaju, nema mnogo druge družbe. Od penzije od 200 evra, jedva pokriva račune i hranu. Ipak, sreća u nesreći je da je vegetarijanka, jer meso ne bi mogla ni da priušti.BAKA MILENA (87) NIKOGA NA SVETU NEMA I JEDVA PREŽIVLJAVA: Društvo joj psi lutalice, po penziju ide u Šilovo gde ima srpska pošta

Svetlana, koja radi na Kosovu, saznala je za baku Milenu pre osam godina. Baka hrani pse, a Svetlana joj je pomogla sterilizacijom, udomljavanjem, i doniranjem hrane. Nedavno se ponovno srele, a baka Milena je i dalje hrabra i oštroumna. Živi u kući koja je stara nekoliko generacija i pokušava se snalaziti sa svojom skromnom penzijom. Ona je vegetarijanka i živi jednostavno, skupljajući sredstva za osnovne potrebe.

Baka Milena je izrazila želju za knjigama, a posebno bi volela autobiografije ili putopise. Takođe, želi naučiti turski jezik i obradovala se obećanoj pomoći u hrani za pse. Prikupljanjem sredstava i slanjem knjiga, možemo doprineti njenom boljem životu. Ako želite pomoći, možete poslati knjige ili novčanu pomoć na naznačene adrese u tekstu. Važno je napomenuti da knjige iz centralne Srbije trenutno ne mogu direktno stići na Kosovo zbog carinskih problema, ali možete ih poslati nama, u Kurir, kako bismo ih preusmerili kad se situacija poboljša.Napomena: Svi koji žele pomoći baki Mileni mogu pratiti instrukcije u okviru teksta kako bi uputili novčanu pomoć ili poslali knjige. Važno je napomenuti da trenutno postoje izazovi u slanju paketa iz centralne Srbije, ali se nadamo da će situacija uskoro biti rešena kako bi baka Milena mogla uživati u svojim knjigama i sređenoj kući.

Preporučujemo