Ovako pripremljene pite uspjet će svima, a posebno domaćicama koje su tek počele kuhati i jesti meso. Sve što treba da uradite je da poređate koru i prelijete dresingom, samo izmešajte sastojke. Sir ide u sredinu i to je to. Svi koji probaju oduševljeni su i traže recept.
Ovaj recept je idealan ako vam treba brzi obrok ili imate grupu prijatelja kod kuće i treba vam jedan. Ovo je savršena kombinacija sa domaćim jogurtom.
POTREBNI SASTOJCI:
500 g kore
Za preliv:
3 jaja
400 ml mlijeka
200 ml vode
90 ml ulja
125 g otopljenog putera
1 vrećica praška za pecivo
Za podlogu:
200 g bijelog sira
50 g tvrdog sira

NAČIN PRIPREME:
Pomiješajte sve sastojke za dresing i dobro promiješajte. Zatim uzmite tepsiju i premažite je sa malo ulja. Stavite prvu koru, ostavite dio da viri iz tepsije. Sipajte malo začina, pa ubacite drugu izgužvanu koru koju ste zgužvali, začinite, pa stavite treću izgužvanu koru i začinite. Prvo pospite finim bijelim sirom, a zatim rendanim tvrdim sirom. Odozgo staviti druge 2 izgužvane kore, pa svaku koru staviti na vrh. Zatim zatvorite pitu tako da kora viri iz tepsije. Prelijte prelivom i dodajte poslednji komad kore. Napunite ga i prelijte ostatkom dresinga. Ostavite da odstoji pola sata. Peći na 200°C oko 35 minuta.

Preporučujemo