Nakon dvadeset godina traganja, konačno je uhvaćen ogroman aligator dugačak gotovo četiri metra i težak preko 300 kilograma. Zvijer je zatečena u blizini grada Anahuac, smještenog u okrugu Chambers u Teksasu. “Već dvije decenije pokušavamo da ga uhvatimo. Čini se da se svake godine pojavljuje samo sedmicu prije sezone lova, da bi misteriozno nestao dok sezona ne prođe. Međutim, ove godine se pokazalo drugačije. Kako Joel Hennis kaže: ‘Zagrizao je pogrešnu udicu.’ Stvorenje je namamio cipal, koji je uhvaćen u zalivu, i pokazao se kao ključ za konačno hvatanje neuhvatljivog čudovišta.

Sudario se s kvartetom ribara, koji su uz pomoć užeta uspjeli izvući aligatora iz vode. U borbi za oslobađanje, aligator je iskidao dva konopa. Veliki dio mesa doniran je članovima obližnje crkve, dok su Joel i njegov otac izdvojili oko pet kilograma najkvalitetnijeg mesa iz čeljusti i kože zvijeri. Specifičan vremenski okvir za lov na aligatore u jugoistočnom Teksasu proteže se od 10. do 30. septembra.Nakon završetka sezone lova, jedan lovac na aligatore s ponosom je objavio da je uspješno ulovio kolosalnog reptila dugog tri metra, koji je i dalje posjedovao snažan ugriz. Nasuprot tome, osoba čiji su ostaci pronađeni u čeljusti aligatora na Floridi ranije je uhapšena zbog ilegalnog ulaska u močvarno područje. Policija je identificirala žrtvu kao Sabrinu Pekam, 41-godišnju ženu.

Dana 14. jula, oko 6:30 ujutro, Pekmanova je uhapšena zbog ulaska u močvaru manje od jedne milje udaljene od mjesta gdje je kasnije pronađena mrtva. Jasna upozorenja protiv neovlaštenog ulaska bila su istaknuta na pločama oko močvare, no Pekmanova je odlučila ignorirati ta upozorenja. Nakon što je privedena, puštena je 8. septembra uz kaznu od 500 dolara. Okolnosti njezina boravka u kanalu prije otkrića njenog tijela ostaju nejasne. Policijski podaci otkrivaju da je Pekmanova imala prethodne sukobe s vlastima koji sežu sve do 2014., uključujući optužbe za kršenje zakona o drogi i krađu.

Istraga o incidentu u kojem je Pekmanova izgubila život još nije potvrdila je li ju je ubio aligator ili su njezini ostaci slučajno otkriveni. Jeziva scena uključuje pronalazak ženskog tijela u čeljustima aligatora dugog oko četiri metra. Autoriteti su aligatora humanim putem obuzdali, iako su pojedini svjedoci tvrdili da su ga spasioci izvukli iz vode i ispalili više metaka u njega. Ovo područje, smješteno u blizini Ridgecrest Parka, poznatog javnog odredišta, sadrži jezero od pet hektara koje je dom za aligatore. Prema lokalnim izvješćima, iako je poznato da aligatori ponekad lutaju susjedstvom, onaj koji je ubijen bio je jedan od najvećih ikad viđenih. Sličan incident dogodio se nekoliko mjeseci nakon što je starija žena sa Floride napadnuta i ubijena od strane aligatora dok je šetala svog psa.

Preporučujemo