Genadij Petrovič Malahov, poznat kao stručnjak narodne medicine iz Rusije, deli svoje duboko znanje o lečenju kroz knjige i savete. On veruje da se bolovi u zglobovima i kostima mogu olakšati primenom jednostavne terapije koja se zasniva na čišćenju organizma od kalcifikata soli.

Prema Malahovu, zglobovi i kosti postaju bolni jer se tokom vremena u njima nakupljaju soli koje ometaju pokretljivost i uzrokuju nelagodu. Kako bi se ove soli uklonile, Malahov preporučuje terapiju sa lovorovim lišćem.

Recept za terapiju je jednostavan: treba da prokuvaš lovorovo lišće u ključaloj vodi, a zatim da ostaviš da odstoji preko noći. Sledećeg dana, tečnost se procedi i pije tokom celog dana. Ova terapija se sprovodi tri noći uzastopno, sa sedmodnevnim pauzama između ciklusa. Za hronične probleme, terapija se sprovodi pet dana.

Tokom primene terapije, može se primetiti pojava crvene mokraće i učestalo mokrenje, što je normalna reakcija jer soli počinju da se rastvaraju i izbacuju iz organizma.

Malahov tvrdi da će nakon samo dve nedelje primene terapije, bolovi u zglobovima i kostima nestati, a pokretljivost celokupnog koštanog sistema će se poboljšati. Ukoliko se bolovi nastave, terapiju je potrebno ponoviti.

Ovaj pristup lečenju odražava Malahovljevu posvećenost narodnoj medicini i verovanje u moć prirodnih sastojaka da poboljšaju zdravlje i dobrobit organizma.

 

 

Preporučujemo