Mihail Labkovski je istaknuti ruski psiholog s više od četrdeset godina iskustva, posebno poznat po svojem proučavanju muško-ženskih odnosa.
Redovito komunicira sa svojom publikom i odgovara na njihova pitanja i dileme.
Nedavno je putem Instagrama odgovorio na pitanje o “savršenoj” ženi, ističući da je za takve žene najvažnije da poštuju sebe.

Kada je upitan kako bi trebala izgledati idealna žena, Labkovski je ponudio svoj odgovor na preformulisan način:
“Šta žena koja poštuje sebe nikada ne bi uradila?”.
Istaknuo je da žena koja posjeduje snažno samopoštovanje, ljubi sebe i cijeni sebe, nikada neće poduzeti sljedeće stvari:

– Prvo, neće prebacivati odgovornost za svoju dobrobit na druge, već se oslanjati isključivo na sebe, svoje snage i resurse.

– Drugo, neće biti finansijski ovisna o drugima. Samostalno se izdržava i muškarci će je poštovati zbog njezine nezavisnosti.

– Treće, neće kriviti druge za svoje probleme, već će samostalno pokušati ih riješiti ili zatražiti pomoć samo ako je stvarno potrebna.

– Četvrto, neće tražiti odobrenje od drugih, već će živjeti prema vlastitim željama i stavovima.

– Peto, neće se uspoređivati s drugima, jer je jedina osoba s kojom se uspoređuje njena prošlost.

– I konačno, neće pokušavati stupiti u brak po svaku cijenu. Za nju je važno poštovanje i ljubav u vezi, a ne samo formalna oznaka braka. Spremna je čekati partnera koji je dostojan, ali i živjeti sretno sama ako ne pronađe takvog partnera

Preporučujemo