Održavanje zdrave tjelesne težine nije lak zadatak, no Nataša Bekvalac, slavljenica njenog 43. rođendana u rujnu, posvećuje se uravnoteženoj prehrani i redovitom vježbanju, dokazavši da genetika nije jedini faktor koji utječe na tjelesnu kondiciju. Novosađanka, poznata kao Barbika, održava stabilnu težinu ispod 60 kilograma već niz godina. Bekvalac otvoreno ističe da se pridržava strogog plana, ključnog za postizanje njezinih zdravstvenih ciljeva. “Trenutno imam 43 godine. Ranije se moglo argumentirati da su moje prehrambene navike i nedostatak vježbanja bili povezani s genetikom, ali okolnosti su se promijenile. Sada svakodnevno pratim detaljan raspored, koji uključuje određenu hranu, količinu unosa vode te potrebne tjelesne aktivnosti. Imperativ je dosljedno održavati vrhunsku kondiciju. Ako propustim vježbati deset dana, posljedice su primjetne”, prenio je glazbenik za Kurir TV.

Nataša Bekvalčeva je eliminirala različite vrste hrane iz prehrane, poput slatkiša i sokova, što je rezultiralo gubitkom čak 10 kilograma u mjesec dana. Odlučila se za izbacivanje peciva, krumpira, soje, graha, mahuna, tjestenine, graška, riže, grickalica, slatkiša i sokova, dok je voće dopuštala samo nedjeljom. Unatoč konzumiranju svih vrsta mesa, Nataša je, zahvaljujući promjenama u prehrani, uspjela brzo skinuti višak kilograma. Osim toga, bila je usredotočena na izbjegavanje pretjeranog unosa masnoća, dok je jaja i mliječne proizvode često uvrštavala u svoj jelovnik, nastojeći kontrolirati konzumaciju sira i feta sira. Prehrana bogata svježim povrćem bila je neograničena, s naglaskom na kupusu, zelenoj salati, krastavcima, cvjetači, brokuli, luku, rajčici te orašastim plodovima. Također je naglasila važnost adekvatnog unosa vode, s dnevnim ciljem od dvije i pol litre. Važno je slijediti redoslijed konzumiranja hrane. Osoba je slobodno jela prvih šest dana u tjednu, uključujući sve od salate do mesa, dok su sedmog dana doručak i ručak sastavljeni od namirnica s “liste zabranjenih” kao što su tjestenina, krumpir i riža, uz zabranu slatkiša.

Nataša, koja svoj uspjeh pripisuje treninzima, otkrila nam je svoj pristup poslasticama. Kada osjeti želju, poseže za žlicom meda ili integralnim keksom. Nakon sedam dana ponovno pokreće proces dok ne postigne željeni rezultat. Nataša priznaje da, bez redovitog treninga, možda ne bi postigla svoje ciljeve. Pjevačica je otkrila da svojim treninzima posvećuje 45 minuta pet puta tjedno. Njezina jutra započinju doručkom s kćerima, Hanom i Katjom, prije nego što ih odveze u školu, odnosno vrtić, te nastavi s vježbanjem. Priznaje da ju je uključivanje tjelesne aktivnosti u njezinu dnevnu rutinu transformiralo iz napornog zadatka u ugodnu naviku. Iako priznaje da nije sama po sebi ljubiteljica tjelovježbe, svjesna je brojnih fizičkih i psihičkih dobrobiti koje ona donosi. Trenutno ima tjelesnu težinu od 58 kilograma.

Preporučujemo