Durđica Barlović, prva pjevačica Novih Fosila, ostavila je neizbrisiv trag na domaćoj glazbenoj sceni, ali i u srcima mnogih koji su voljeli njezinu glazbu. Iako je prošlo 25 godina od njezine prerane smrti, priča o njoj i dalje izaziva emocije.

Durđica je bila nevjerojatno talentirana i karizmatična žena koja je svojom pojavom i glasom osvojila publiku širom bivše Jugoslavije. Njezina smrt 1992. godine, dok je uživala na plaži s obitelji, ostavila je prazninu koja se nikada nije mogla ispuniti. Iza sebe je ostavila dva sina, Hrvoja i Bornu, koji su naslijedili njezinu ljubav prema glazbi.

Iako su proslave rođendana uvijek bile skromne u obitelji, Durđica je voljela okupljati najbliže i kuhati za njih. Njezin stariji sin Hrvoje sjeća se kako će se i ove godine prijatelji okupiti kako bi obilježili njezin rođendan pjesmom, čime će nastaviti tradiciju koju je ona voljela.

Durđica je bila nevjerojatno samostalna žena koja je bila majka i domaćica u pravom smislu te riječi. Sposobnost da sama obavlja različite zadatke, poput popravka automobila ili izrade vlastite koncertne odjeće, svjedočila je o njezinoj nevjerojatnoj snazi i spretnosti. Njezina ljubav prema glazbi nije se zaustavila ni nakon što je napustila bend Novi Fosili kako bi se posvetila obitelji.

Činjenica da su svi satovi u kući stali na dan njezine smrti ostaje misterij, ali je to dodatno podsjetnik na nevjerojatan gubitak koji je njezina smrt predstavljala za mnoge. Iako više nije bila dio Novih Fosila, njezin trag u glazbi i dalje živi kroz njene nezaboravne pjesme koje će zauvijek ostati dio glazbene baštine našeg regiona.

Preporučujemo