Ovo je jedna odlicna prica o tome kako napraviti efikasno sredstvo za čišćenje WC šolje kod kuće.

Svi mi volimo kada naša WC školjka blista od čistoće, ali ne volimo trošiti novac na skupe hemijske proizvode koji mogu biti i štetni za okolinu. Zato sam odlučio istražiti kako napraviti vlastito sredstvo za čišćenje koje je jednako efikasno, ali bez ikakvih štetnih supstanci.

Potrebno je bilo malo eksperimentiranja, ali na kraju sam pronašao savršenu kombinaciju sastojaka za čišćenje WC školjke.

Uzmite tri zlice limunske kiseline, jednu zlicuu soli i jednu zlicu sode bikarbone. Sve to jednostavno pomiješam u činiji i dobijem efikasan prašak za čišćenje.

Prije nego što nanesem smjesu, operem zidove WC školjke tako da budu vlažni kako bi se smjesa bolje primila. Zatim jednostavno rasporedim smjesu po površini i ostavim da djeluje 20-30 minuta. Nakon toga, samo malo očistim četkom i vidim kako se sva prljavština, plak i žute mrlje rastapaju pred mojim očima!

Najbolje od svega je što ovaj recept koristi samo prirodne sastojke i ne ostavlja nikakve štetne hemikalije u mom WC-u. I rezultati su izvanredni!

A ako želite da vaš toalet uvijek bude mirisan i čist, mogu vam pokazati kako napraviti i domaće toaletne kuglice. Sve što vam treba je soda bikarbona, sirće, limunska kiselina, omiljeno eterično ulje i vodikov peroksid. Pomiješate sve sastojke, oblikujete male loptice i ostavite ih da se osuše. Jednostavno ih stavite u posudu pored WC-a i uvijek ćete imati spreman i efikasan proizvod za čišćenje.

Uz ove jednostavne recepte za čišćenje WC školjke, ne samo da čistite svoj dom na ekološki prihvatljiv način, već i štedite novac koji biste inače potrošili na skupe hemijske proizvode. Osim toga, pravljenje vlastitih sredstava za čišćenje omogućava vam kontrolu nad sastojcima koje koristite, čime osiguravate sigurnost za sebe, svoju porodicu i okolinu. Jednostavni recepti poput ovih pokazuju kako možemo koristiti prirodne sastojke iz naše kuhinje kako bismo održavali higijenu i čistoću u svojim domovima na održiv način.

Preporučujemo