Svako sada svako od nas zna da je riba bogata omega 3 masnim kiselinama i zato je veoma zdrava. Stil.kurir.rs piše da nutricionisti navode da je ribu neophodno jesti najmanje dva puta nedeljno.
Ali kada birate koju ribu ćete jesti, birajte pažljivo – jer nisu sve ribe zdrave!
Za vas smo izlistali 9 najzdravijih riba na svijetu:
Atlantski losos: Kaže se da omega-3 masne kiseline u crvenom mesu ove ribe utiču na tjelesni biološki sat, što znači da može usporiti naš proces starenja.

Zubatica: Ova plava riba se smatra izuzetno korisnom za ljude jer je bogata fosforom, kalijumom, kalcijumom, natrijumom i gvožđem.
Atlantska haringa: Ova riba se smatra masnom ribom, ali sadrži omega-3 masne kiseline koje su odlične za vaš kardiovaskularni sistem.
Jezerske zlatne ribice su ribe koje žive u slatkoj vodi. Njegovo meso je gotovo isto masno kao i meso lososa, ali se ne suši prilikom termičke obrade.
Girice – Inćuni ili sardine su riba bogata proteinima koja može konkurirati svakom mesu. S druge strane, ima nižu kalorijsku vrijednost. Bogat je vitaminima i mineralima koji su potrebni tijelu za pravilno funkcioniranje.
Skuša – Ova riba je savršena za svaku dijetu jer sadrži vrlo malo kalorija i sadrži samo esencijalne vitamine i minerale.
Pastrmka – Ako jedete pastrmku samo jednom sedmično, možete sniziti holesterol, ojačati krvne sudove i nerve i sprečiti probleme sa pamćenjem u starosti.
Sardine – Ova mala riba lako se apsorbira u tijelu i odličan je izvor proteina. Sardine sadrže više vitamina (A, B12, B6, D) i ulje sardine koje mogu sniziti kolesterol.
Tuna – Ova riba je bogata omega 3 i omega 6 masnim kiselinama, što je čini jednom od najkorisnijih riba.

Preporučujemo