Vedrana Rudan, poznata spisateljica, nedavno je otkrila javnosti da se bori s rakom. U svom emotivnom tekstu pod nazivom “Rak i ja”, koji je objavila na svom blogu, opisuje svoj pristup ovoj životnoj situaciji.

U tekstu se otvoreno suočava s trenutkom kada je dobila dijagnozu, ističući kako je njezina reakcija bila drugačija od onoga što je očekivala. Iako je zamislila da će biti preplavljena emocijama, kaže da je zapravo osjetila smijeh i lakoću. Iznenađena je brigom i podrškom koju je dobila od svojih prijatelja te se osvrće na svoje bogato prijateljstvo s njima.

Rudan također dijeli svoje planove za budućnost, uključujući namjeru da napiše knjigu o svojoj borbi s rakom te prekida s pisanjem bloga kako bi se mogla posvetiti liječenju. Izražava zahvalnost liječnicima koji su joj pružili podršku i skrb te ističe važnost prijateljstva i zajedništva u teškim životnim situacijama.

Beograd, 21.04.2023. Snaga zene, Vedrana Rudan, Metropol, panel, lepota zene, Ringier Foto Snezana Krstic

Ovim iskrenim i hrabrim tekstom Vedrana Rudan otvara dijalog o bolesti, prihvaćanju izazova i značaju podrške u teškim vremenima. Njezina otvorenost može inspirirati mnoge koji se suočavaju s sličnim izazovima, pružajući im nadu i ohrabrenje.

BONUS:

Apiterapija, integrativni pristup medicini koji koristi pčelinje proizvode u svrhu poboljšanja zdravlja, pokazuje se iznimno korisnom u različitim aspektima prevencije i liječenja bolesti. Osim oralne konzumacije meda kao dodatka prehrani, apiterapija obuhvaća raznovrsne lokalizirane primjene koje mogu imati značajan terapijski učinak.

Primjena meda za ubrzavanje procesa zacjeljivanja tvrdokornih rana pokazala se kao učinkovit način za poticanje regeneracije tkiva i smanjenje upale. Otopine propolisa mogu biti korisne u borbi protiv gljivičnih infekcija stopala i herpesa, zbog svojih antimikrobnih svojstava. Također, terapijska primjena pčelinjeg otrova može pomoći u olakšavanju simptoma reumatskih bolesti.

Matična mliječ je još jedan važan sastojak koji se koristi u kozmetičkim proizvodima radi svojih anti-aging svojstava. Njegova primjena može doprinijeti poboljšanju teksture kože i smanjenju pojave bora.

Jedna od ključnih prednosti pčelinjih proizvoda je njihova sposobnost da pruže raznoliku paletu ljekovitih svojstava. Primjerice, flavonoidi koji se nalaze u medu, propolisu i peludi pokazuju obećavajući potencijal u prevenciji i liječenju tumora.

Pored toga, med posjeduje antioksidativna svojstva i može pomoći u povećanju fizičke izdržljivosti i mentalne ravnoteže. Dosljedna konzumacija meda može doprinijeti poboljšanju općeg zdravlja i potpori tijelu u borbi protiv bakterijskih infekcija.

Važno je napomenuti da se apiterapija koristi kao dopuna konvencionalnoj medicini i da nije zamjena za medicinske tretmane propisane od strane stručnjaka. Međutim, njezina sve veća popularnost i znanstvena istraživanja potvrđuju njezinu učinkovitost u mnogim područjima zdravstvene skrbi.

Preporučujemo