Četvrtak će biti suvo ili hladno, a ponegde će biti oblačno i tmurno vreme. Ipak, veče će biti pretežno vedro. Jutarnje temperature kretat će se od -4 do +2 stepena Celzijusa, dok će dnevne najviše dostizati od +4 do +9 stepeni Celzijusa. U petak će nakratko biti toplije uz promjenljivo oblačno i pretežno suvo vrijeme, navodi Marko Čubrilo na svom Facebook profilu.

 

 

 

U poslijepodnevnim i večernjim satima mjestimično će ponovo padati kiša, praćena značajnim padom snježne granice ispod 500 metara nadmorske visine tokom noći. Zapuhat će snažan i jak sjeverozapadni i sjeverni vjetar, a subota će na Jadranu donijeti jaku buru ili tramontanu.

 

 

Duvaće snažan i izuzetno jak sjeverozapadni vjetar, a na planinama se očekuju snježne navale. Dnevne temperature kretat će se od 0 do +7 stepeni Celzijusovih. U nedjelju ujutro biće hladno sa mrazom od -5 do 0 stepeni Celzijusa, au višim predjelima može se spustiti i do -10 stepeni Celzijusa. Tokom cijelog dana promjenljivo oblačno i hladno, povremeno s pljuskovima snijega. Vjetar će biti jak, sjeverozapadnog smjera, ali će poslijepodne oslabiti. Dnevne temperature kretat će se od 0 do +6 stepeni Celzijusa, ali će zbog jakog vjetra biti znatno hladnije. U višim planinskim predjelima Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije do nedjelje uveče moglo bi pasti oko 20 cm snijega, a na područjima do 900 m nadmorske visine i do 10 cm. U nizinama će snježne padavine biti vrlo rijetke i to uglavnom u malim količinama. U ponedjeljak ujutro očekuje se umjeren mraz, praćen promjenjivim oblačno i suvo vrijeme tokom cijelog dana.

 

 

 

 

 

Dugoročno, do 03.12 očekuje se smanjenje hladnoće, ali postoji mogućnost da se zahlađenje nastavi nakon 05.12. Večernje ažuriranje ECMWF-a snažno ukazuje na jasno slabljenje zapadnih vjetrova nakon 05.12. Snažan sistem hlađenja i jaki vjetrovi na vidiku su za vikend, koji sa sobom nose zagarantovane snježne padavine u centralnim, jugoistočnim i istočnim područjima regije. Snijeg neće biti ograničen samo na planine, već se očekuje i da će krasiti niže kote.

Preporučujemo