Čišćenje rerne definitvno nije omiljeni posaovecini ljudi.Sve te masne mrlje koje se teško uklanjaju čak i uz skupe proizvode za čišćenje, čine ovaj zadatak vrlo neugodnim i zahtevaju više vremena i truda nego obični kućanski poslovi. Ali ne brinite, imamo odličan trik koji će vam olakšati čišćenje pećnice, čak i ako je prilično zaprljana.

Sve što vam treba su tablete za pranje posuđa i topla voda. Sa ovim jednostavnim sredstvom za čišćenje možete savršeno očistiti pećnicu i štednjak, čak i ako su na njima tvrdokorne opekotine i masnoće. Dakle, nema potrebe da trošite novac na skupe specijalizovane proizvode za čišćenje, sve što vam treba već imate kod kuće.

Evo kako da koristite tablete za čišćenje pećnice:

Stavite tablete u posudu za pečenje ili posudu za pečenje u mašini za pranje sudova.
Prelijte ih sa litrom vode i stavite u rernu.
Isključite rernu i postavite je na 100 stupnjeva.
Kada voda proključa i tablete se otope, isključite rernu, ali je nemojte paliti.

Ostavite da odstoji oko 2 sata. Visoke temperature će uzrokovati da se kapsule počnu topiti, a sredstvo za čišćenje iznutra će početi da se taloži na zidovima pećnice.
Samo obrišite ostatke vlažnom krpom, i vaša pećnica će zasjati kao nova!

Drugi način korišćenja tableta za pranje posuđa za čišćenje pećnice zahteva manje vremena, ali troši više truda. Potrebno je da tablete prelijete s malo vruće (ali ne kipuće!) vode. Kada se pasta formira, rasporedite je po svim zaprljanim površinama u rerni. Nakon pola sata, uklonite ostatke vlažnom krpom.

Nakon što očistite pećnicu, pređite na štednjak i nastavite s istim postupkom. Kada koristite tablete za pranje sudova za čišćenje štednjaka, preporučuje se da spustite rešetke i plamenike. Potopite tablete u kipuću vodu, rastvorite ih kašikom, a zatim koristite tečnost za čišćenje štednjaka i pećnice. Nečistoće će se same odvajati od površine, a nakon toga samo obrišite sve krpom.

Nadamo se da će vam ovi saveti olakšati čišćenje pećnice i štednjaka. Sada možete brzo i lako uživati u sjajnom sjaju svoje kuhinje, bez nepotrebnog napora i trošenja novca na skupe proizvode za čišćenje.

Preporučujemo