Ovo je vodič za održavanje svježine i ugodnog mirisa u vašem domu, bez obzira na izazove poput mirisa hrane, duhana ili vlage.

Prvo, krenimo s kuhinjom. Kako biste se riješili mirisa hrane koji se često zadržavaju, preporučuje se dobra ventilacija i upotreba kuhinjske nape tijekom kuhanja.
Ako primijetite da se miris i dalje zadržava, provjetrite prostoriju i pokušajte s pomno osmišljenim čišćenjem kako biste uklonili te neželjene arome.

Kada je riječ o uklanjanju mirisa duhana, nekoliko trikova može pomoći.
Upotreba amonijaka prilikom pranja podova, postavljanje vlažnih ručnika po sobi ili paljenje svijeća s ugodnim mirisom može značajno pomoći u eliminaciji tog mirisa.

Vlažan miris u kući može biti znak prisutnosti plijesni, što može biti štetno po zdravlje. Ovdje je ključno rješenje pronalaženje izvora vlage i plijesni te njihovo uklanjanje.
Čišćenje s vodom i sodom bikarbonom ili korištenje aktivnog ugljena može pomoći u apsorpciji mirisa i održavanju svježine u domu.

Konačno, nije zgorega uložiti u nekoliko trikova kako biste osvježili i oplemenili miris vašeg doma.
Postavljanje vrećica s mirisnim sastojcima poput kave, citrusa ili lavande u ormare ili prostorije može stvoriti ugodnu atmosferu.

Ukratko, održavanje svježine u domu zahtijeva redovito čišćenje, dobru ventilaciju i primjenu različitih trikova kako bi se neutralizirali neugodni mirisi. Pronalaženje prave kombinacije metoda može osigurati ugodan i ugodan ambijent za vas i vaše goste.

 

 

 

Preporučujemo