Na putevima širom Srbije uobičajeno je videti vozila koja učestvuju u saobraćaju koja još nisu očišćena od snega.
Iz Biroa za bezbjednost saobraćaja su istakli da ulazak u saobraćaj sa nečistim staklima, snijegom na krovu, prljavim svjetlima, retrovizorima, registarskim tablicama ili senzorima ne samo da predstavlja prijetnju bezbjednosti saobraćaja, već je i nezakonit. Predvidjeti kazne.

Dodatno, iz različitih razloga, snijeg može letjeti i padati na druga vozila, izazivajući reakcije koje u konačnici mogu dovesti do saobraćajnih nesreća. Zbog toga je preporučljivo izaći iz kuće nekoliko minuta ranije i očistiti snijeg sa vozila dok se motor zagrije“, saopštila je ranije agencija, ističući da Zakon o sigurnosti saobraćaja predviđa kazne od 3.000 do 10.000 NT$ za ovakve prekršaje dinara. .
Stručnjaci agencije kažu da zamagljena stakla automobila predstavljaju značajnu opasnost pri vožnji, parkiranju i ponovnoj vožnji na putevima sa više traka.
“Pokušajte da svo staklo održavate čistim, kako spoljašnje tako i unutrašnje, jer je veća verovatnoća da će se prljavo staklo zamagliti. Na tržištu postoje različiti agensi protiv zamagljivanja koji su generalno veoma efikasni. Postoje i maramice i krpe koje služe za ista svrha.Ako vam auto ima klimu koristite je da eliminišete zamagljivanje.Vozači se često pitaju koja je svrha korišćenja klime zimi,a tajna je u tome što isušuje vazduh i sprečava zamagljivanje stakala ”, saopštila je ranije Uprava za bezbednost saobraćaja.

Preporučujemo