Sastojci
Količina navedena u originalnom tekstu je “4 jaja.” Stoga ću, prema uputstvu, iste podatke iznijeti u prepisanom obliku, koristeći odgovarajuće sinonime i strukturu rečenice: „Tačan broj jaja koja se spominju u originalnom tekstu je četiri.
Mala količina soli, otprilike 1/2 kašičice.
Navedena količina ulja je 100 mililitara.
Potrebna količina jogurta je 200 ml.
Potrebna količina za recept je tačno 10 kašika brašna.
Recept zahteva ukupno deset kašika palente.
Prašak za pecivo je sredstvo za dizanje koje se obično koristi u pečenju.
Preporučena količina sira za ovaj recept je od 200 do 250 grama.
Preporučena količina spanaća, sa listovima koji su još pričvršćeni za stabljiku i neoljušteni, je između 150 i 200 grama.

Priprema
Umutite jaja sa pola kašičice soli dok ne postanu pjenasta.
Nakon početnog koraka dodavanja ulja i mućenja, sljedeći korak je ubacivanje jogurta i umiješavanje smjese. Kada je to gotovo, dodajte brašno, palentu i prezle i nastavite da mesite dok se ne ujednači gustina.
Da zaključimo, posljednji korak je ubacivanje spanaća koji je opran i narezan na trakice, zajedno sa sirom koji je grubo izmrvljen kako bi jelo postalo prepoznatljivije.
Miješajte smjesu dok ne bude potpuno homogena, a zatim je prebacite u pravougaoni kalup za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje.
Optimalna temperatura pečenja za ovaj recept je 180 stepeni. Međutim, trajanje pečenja može varirati u zavisnosti od performansi vaše pećnice. Preporučuje se da pažljivo pazite na jelo kako biste bili sigurni da je u potpunosti kuhano po vašem ukusu.
U ovom jelu možete uživati ​​uz jogurt ili pavlaku u bilo koje vrijeme.

Preporučujemo