Užasan slučaj nasilja dogodio se u Zagrebu kada je muškarac s Kosova pokušao ubiti svoju 45-godišnju suprugu pred očima njihove četvero maloljetne djece.Prošlo je šest mjeseci od strašnog pokušaja ubojstva njegove supruge u njihovom stanu, a to se dogodilo pred njihovom četvero djece. Zbog ovih stravičnih događaja, optužen je za ozbiljne kaznene djela, uključujući povredu prava djece i prijetnje smrću. Danas se optuženi Kadri B. (43) iz Kosova pojavio pred Županijskim sudom u Zagrebu.Nakon što je napad izvršen, optuženi se nalazi iza rešetaka u zatvoru Remetinec. Zanimljivo je napomenuti da je iz zatvorske ćelije kontaktirao svoju obitelj putem telefonskih poziva i pisama, što je dodatno uznemirilo žrtvu i njenu obitelj.

Sudsko vijeće odlučilo je zatvoriti sudski postupak od javnosti kako bi zaštitilo žrtvu i njenu djecu. Na početku suđenja, optuženi Kadri B. je negirao svoju krivicu. Ako mu se dokaže krivnja pred sudom, suočava se s dugogodišnjim zatvorom.

Pripisuje mu se niz zločina koji su se dogodili u travnju ove godine, kada je oko 22 sata nakon cijelodnevnog maltretiranja odlučio nasilno napasti svoju suprugu. Tog kobnog dana, njegova supruga mu je najavila da želi razvod nakon 20 godina braka i da je njihov suživot postao nepodnošljiv. Nasilnički napad se dogodio pred četvero maloljetne djece, koji su prisustvovali jezivim scenama s nožem i prijetnjama smrću koje će im ostati urezane u pamćenje.Tužiteljstvo ga tereti za pokušaj ubojstva supruge, koju je brutalno pretukao prije nego što joj je naneo niz ubodnih rana nožem. Nakon napada, žrtvu su prevezli u Kliničku bolnicu Dubrava, dok je optuženi pobjegao. Tijekom bijega, poslao je prijateljici svoje supruge prijeteću poruku.

 

Nakon 17 sati bijega, uhićen je nedaleko od bivšeg graničnog prijelaza Goričan dok je pokušavao pobjeći iz zemlje. Uhićen je dok je bio u autobusu stranih registarskih oznaka koji je zaustavljen, a izvučen je iz autobusa.Supruga optuženika, koja je preživjela napad, opisala je svoje strašno iskustvo. Ubojita agonija uključivala je fizičke ozljede koje su uključivale razbijeni nos, slomljenu vilicu, lice smrvljeno od udaraca, te izgubljene zube. Ona je tri puta operirana, a njen sin od 14 godina spasio joj je život prekidanjem očeve nasilne faze. Nakon napada, suočila se s ozbiljnim traumama i fizičkim bolovima, dok se njen najmlađi sin, koji ima samo pet godina, bori s gubitkom kose kao posljedicom stresa koji je doživio.

Preporučujemo