Snizavanje nivoa hemoglobina u krvi, bez obzira na broj crvenih krvnih zrnaca, može rezultirati smanjenim kapacitetom krvi za prijenos kiseonika, što dovodi do anemije. U narodnoj medicini postoje razni recepti za povećanje hemoglobina u krvi, kao što ističe “Narodna medicina”.

Jedan od takvih recepata je vitaminska bomba i ljekoviti eliksir koji je izuzetno dobar i provjeren lijek za povećanje hemoglobina, podizanje nivoa krvnih zrnaca i poboljšanje opće krvne slike.

Za pripremu ovog prirodnog lijeka – vitaminske bombe, potrebno vam je:

– 20 mililitara meda
– 200 grama oraha
– 200 grama suhog grožđa
– 200 mililitara soka od mrkve
– 20 mililitara soka od cvekle
– 2 limuna

POSTUPAK PRIPREME:

Prvo operite 2 limuna, rasijecite ih na pola i izvadite sjemenke. Zatim ih sameljite s korom (ako su prskani, skinite koru) i stavite u staklenu teglu od litre.

U smjesu mljevenog limuna dodajte med, cijeđeni sok od cvekle i sok od cijeđene mrkve. Promiješajte. Kasnije u ovu smjesu dodajte sitno isjeckane ili mljevene orahe i suho grožđe. Ponovo sve promiješajte. Dobićete oko 1 kg ukusne i vrlo zdrave ljekovite smjese.

Čuvajte je u staklenoj tegli u hladnjaku.

Primjena:

Uzimajte tri puta dnevno po 1 supenu kašiku, prije svakog obroka. Nema neželjenih dejstava, osim povećanja energije. Nakon sedmice ili dvije konzumiranja, provjerite krvnu sliku i prijatno se iznenadite.

Preporučujemo