Ova nevjerojatna priča neće vas ostaviti ravnodušnima
“Reijč” govori o Adriani Ilieski koja je 2005. godine postala predmetom ozbiljnih polemika u medijima i društvu. Drugim riječima, svoje je prvo dijete rodila u 66. godini života, čime je uspješno ušla u Guinnessovu knjigu rekorda kao najstarija žena koja je rodila. Od tada se neprestano morala suočavati s osudama društva. Ljubavlju prema kćeri prebrodila je sve poteškoće.
Mnoge zanima zašto nije ranije rodila
Adriana se udala kada je imala 20 godina. Njezin suprug nije želio djecu, bio je potpuno protiv toga. Ubrzo se odlučila razvesti, nakon čega se posvetila karijeri.
Adriana se devet godina liječila od neplodnosti i bezuspješno je pokušavala zatrudnjeti. Odlučila je pokušati s IVF-om. Imala je tada 66 godina i dobro je znala da je to veliki rizik. Ali njena želja da ostvari svoje majčinstvo bila je jača od svega.
Mnogi ljudi oko nje je ne podržavaju, a neki joj čak i okreću leđa
Uprkos tome, Adriana je uspela da zatrudni i rodila bebu
Poteškoće s kojima se Adriana suočavala nakon porođaja bile su ogromne.
Kada je konačno zatrudnjela sa trojkama, dvoje je bilo mrtvorođeno, a njena ćerka Eliza je rođena prerano, pa je dugo provela na odeljenju intenzivne nege. Kada je njena ćerka ojačala, Adrijana je odlučila da je krsti.
Adrijanu su čak osudile razne vjerske organizacije. Ipak, tvrdili su da je njena odluka da postane majka u takvim godinama bila krajnje sebična. Ipak, Adriana svoju kćerku smatra Božjim darom.
Kakav je život djevojčica dok odrastaju
Adriana je uspjela da se dogovori sa doktorom koji je obavio in vitro operaciju. Odnosno, dogovorili su se da će doktorica, ako Adrijana umre, postati kum djevojčice i njen službeni zastupnik dok ne napuni 18 godina.
Često se vjeruje da je Adriana zapravo Elizina baka. Pozitivno je da je Adriana u penziji tako da može posvetiti puno vremena svojoj kćeri.
Adriana je profesorica rumunskog jezika i književnosti i autorka je više od 25 knjiga za djecu. Njena ćerka voli školu i učestvuje na mnogim takmičenjima. Eliza se nada da će u budućnosti ići na koledž.
Adrijanu i Elizu povezuje poseban ljubavni odnos. Kao njena majka, Adriana je svu svoju snagu, iskustvo i znanje posvetila ćerki. I dalje vodi aktivan i zdrav način života, a kćerka joj daje snagu i motivaciju. Adriana sada ima 83 godine, osjeća se odlično i nada se da će još dugo uživati ​​u kćerkinom rastu.

Preporučujemo