Online influencer poznat kao MrBeast, čije je stvarno ime James Stephen Donaldson, stekao je ogromnu popularnost nakon što je odlučio provesti cijelu sedmicu zakopan dva metra ispod zemlje. Njegovo hrabro eksperimentalno poduhvatanje odvijalo se unutar posebno dizajnirane strukture koja je redovito mjerena tijekom cijelog vikenda. Tijekom ovog izazova, MrBeast je bio izložen različitim fizičkim i psihičkim izazovima.

Za većinu ljudi, ideja da budu živi zakopani predstavlja najveći strah. Nedostatak kisika, zatvoreni prostor bez izlaza i prijetnja klaustrofobičnog napada panike doprinose osjećaju sigurne smrti. Unatoč tome, James, poznat kao MrBeast na YouTubeu, namjerno se podvrgao ovom mučnom iskušenju, ali pod kontroliranim uvjetima. Njegov krajnji cilj bio je doseći broj od 200.000.000 pretplatnika na platformi, a na kraju mu je to i uspjelo.

Unatoč izazovnom okruženju, MrBeast je bio pripremljen. U svom zatvorenom “domu” nosio je izvor svjetlosti u prsima i sustav za opskrbu kisikom kako bi spriječio gušenje. Osim toga, opskrbio se dovoljno hranom, pet litara vode, pa čak i malim utezima kako bi spriječio atrofiju mišića. Nakon što je prešao granicu od 48 sati, počeo je osjećati fizičke posljedice boravka u zatvorenom prostoru bez pristupa prirodnom svjetlu ili dovoljno prostora za kretanje. Unatoč umoru, nisu ga posjetile oči snova, a suze su nekontrolirano tekle niz njegovo lice. Na kraju je priznao da je njegovo mentalno stanje bilo daleko od optimalnog.

Tijekom cijelog eksperimenta, tri su ga suputnika podržavala, dijeleći s njim borbu, pružajući utjehu i čak ublažavajući situaciju humorom kako bi mu podigli moral. Nakon punih sedam dana, kada je konačno oslobođen i ponovno izložen dnevnom svjetlu, MrBeastov odgovor bio je neprocjenjiv. Unatoč trudu da ostane aktivan unutar staklenke, James se borio održati ravnotežu nakon izlaska. Osjećaj slabosti bio je neizdrživ, što je prisililo liječnike da temeljito procijene njegove vitalne znakove.

Kako prenose Novosti, video koji je objavio na YouTubeu prikupio je gotovo 60 milijuna pregleda, više od četiri milijuna lajkova i preko 86 tisuća komentara. Nakon pregleda vlastitih pothvata, postavio je pitanje svojoj publici: bi li preporučili pokušaj ovakvog zadatka za mjesec dana u budućnosti? Ako bi to pitanje bilo upućeno vama, kakav bi bio vaš odgovor?

Preporučujemo