Postoji širok spektar proizvoda za čišćenje prozora koji se mogu pronaći u trgovinama, pružajući prozorima besprijekoran sjaj.
Najbolji dio je što ih je potrebno samo jednom prebrisati krpom.

Prema portalu kobieta.gazeta, najefikasniji način za čišćenje prozora u domaćinstvu je korištenje ovog sredstva za čišćenje, koje osigurava lijepe, čiste i sjajne prozore bez mrlja.

Umjesto trošenja novca na skupe proizvode za čišćenje, možete iskoristiti stvari koje već imate kod kuće.
Gotovo svaka kuhinja sadrži proizvode prikladne za čišćenje prozora, što znači da prozori mogu postati čisti i sjajni bez ikakvih troškova.

Jedan od korisnih recepata uključuje miješanje vode i octa, koje se nanosi na prljave prozore i briše gumicom, a zatim se preostala tečnost obriše mekom krpom. Novine također mogu biti korisne, jer se mogu koristiti za čišćenje prozora, a miris octa brzo isparava.

Domaće sredstvo za čišćenje, sastavljeno od amonijaka, alkohola i destilirane vode, također je vrlo efikasno za čišćenje prozora i stakla, kao i za sjajne pločice.

Još jedan jeftin i efikasan način je mješavina vode, bijelog sirćeta i krompirovog skroba, koja se može poprskati na prozor i obrisati kao i obično, ostavljajući prozore lijepima, sjajnima i bez mrlja.

Sapun za suđe u kombinaciji sa sirćetom također daje odlične rezultate, kao i šamponi bez regeneratora, posebno breza i kopriva.

Platnene pelene su korisne za brisanje prozora u kombinaciji s vodom i sirćetom, a smjesu za pranje automobila možete koristiti za sjajne rezultate.

Također se preporučuje upotreba sredstva za ispiranje mašine za pranje sudova ili alkoholnog pečata za čišćenje prozora.

Voda za ispiranje usta također može biti korisna, posebno za brzo i jednostavno čišćenje prozora bez upotrebe kupljenih kemikalija.

Važno je napomenuti da je čišćenje prozora najbolje obavljati u oblačnim danima kako bi se izbjegle mrlje.
Također se preporučuje upotreba tableta za mašinu za pranje sudova, koje se otapaju u toploj vodi i nanose na prozore za iznenađujuće rezultate.

 

 

 

Preporučujemo