Ovo super jeftin rastvor za vraćanje u život ljubičica koje propadaju

Svi oni koji vole sobne ljubičice dobro znaju koliko je važno pružiti im odgovarajuću njegu kako bi duže vremena uživali u njihovim prekrasnim cvjetovima i bujnim zelenim listovima.

Prava temperatura zraka, pravilno zalijevanje, kao i pravilna dinamika i temperatura vode za zalijevanje, te odabir odgovarajućih mjesta za postavljanje saksija, samo su neki od uvjeta koje treba zadovoljiti. Svi koji uzgajaju ljubičice znaju da to nije lagan posao, ali kada vidite tu biljku kako procvjeta u punom sjaju, shvatite da je svaki trud vrijedan.

No, čak i ljubičice ponekad mogu pokazati znakove slabosti i zaustaviti svoj rast. Prije nego što listovi počnu izgledati uvelo, cvjetovi se osuše, a stabljike počnu izbijati iz grma, možete spasiti svoje omiljeno sobno cvijeće, a da pritom ne koristite nikakve hemikalije.

Poznato je da ljubičica izvrsno podnosi “društvo” drugih sobnih biljaka. Međutim, malo tko zna da bi druge sobne biljke mogle pomoći ljubičicama u njihovom rastu. Jedna od njih je aloja.

Sve što trebate učiniti je odrezati jedan list aloje vere, ubaciti ga u blender i izmiksati s 100 mililitara vode. Ne skidajte opnu s lista aloje – izmiješajte i zeleni i želatinasti dio s vodom. Zatim zalijte svoje ljubičice ovom tekućinom na uobičajeni način.

Hranjive tvari iz lista aloje blagotvorno će djelovati kako na korijenje ljubičice, tako i na njezine cvjetove i listove.

Ako imate samo nekoliko saksija s ljubičicama, tekućinu s alojom možete uliti u staklenu bočicu, zatvoriti je i čuvati u hladnjaku do sljedeće upotrebe.

Preporučljivo je dodavati vodu s alojom ljubičicama jednom u pet dana dok se ne oporave. Tijekom tog vremena nemojte ih zalijevati običnom vodom. Kasnije, tekućinu s alojom ulijte u podložak saksije jednom tjedno.

Preporučujemo