Da li ste slučajno isključili mašinu za pranje veša? Loši mirisi iz bubnja mogu se prenijeti na svježe opranu odjeću. Čak i pravilno korištena mašina za pranje rublja treba našu podršku i malo dopuniti s vremena na vrijeme.
Redovna vodica za ispiranje usta će učiniti svoj trik. Nevjerovatno je kako dobro funkcionira!

Mašinu za pranje rublja koristimo skoro svaki dan, ali rijetko razmišljamo o čišćenju. Često mislimo da, budući da uređaj čisti naše stvari, on čisti i sam sebe. Nažalost, to nije slučaj. Vlaga, prljavština i sediment savršeno su okruženje za razvoj bakterija, plijesni ili gljivica, što može uzrokovati neugodne mirise. Ostaci deterdženta koji se koristi za pranje mogu se nakupiti i u mašini za pranje veša.
Zbog toga bi Vašu mašinu za pranje veša trebalo redovno čistiti. Na ovaj način ćete izbjeći mnoge neugodnosti i osigurati da je vaše rublje zaista čisto i higijensko.
Sipajte pola šolje tečnosti za ispiranje usta u odeljak za deterdžent ili tečni deterdžent vaše mašine za pranje veša. Zatim pokrenite uređaj na takozvanom brzom ili brzom programu. Dovoljan je ciklus od 15-30 minuta. Zbog svojih antibakterijskih svojstava, ova tečnost ubija mikroorganizme koji rastu u žljebovima vaše mašine za pranje veša. Takođe pomaže u uklanjanju drugih nečistoća kao što su sedimenti koji ostaju u bubnju i cijevima.

Preporučujemo